Prețuri în creștere ale apartamentelor de vânzare în Europa. Cu cât s-au scumpit în România în ultimul an

Prețuri în creștere ale apartamentelor de vânzare în Europa. Cu cât s-au scumpit în România în ultimul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Prețurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia (+16%), în timp ce în România majorarea a fost de 5%, conform unei analize realizate de o platformă online de anunțuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele centralizate de Olx Group arată că, tot la nivel european, în privința prețurilor la chirii pentru apartamente cea mai importantă scădere a fost înregistrată în Portugalia și Bulgaria (-11%), urmată de Polonia (-5%) și România (-3%). În paralel, chiriile pentru același tip de imobile au crescut cu 4% în Rusia, respectiv cu 3% în Ucraina, arată Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Potrivit sursei citate, casele oferite spre vânzare au avut prețuri mai mari în Europa, cu o singură excepție, și prețuri mai mici în America Latină și Asia-Pacific. Astfel, în Europa, cea mai mare creștere a fost înregistrată în Ucraina (36%) și Bulgaria (34%), iar România a înregistrat o creștere de nouă procente, între primul și ultimul trimestru al anului 2020. Singura țară europeană în care prețurile pentru casele de vânzare au fost în scădere a fost Portugalia (-3%).

Țările analizate din America Latină au înregistrat scăderi semnificative ale prețurilor de vânzare ale caselor, în special în Ecuador (-43%), Peru și Brazilia (cu câte -27%).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În privința caselor oferite spre închiriere, în Europa s-a consemnat o scădere de 30%, respectiv 26% în cazurile Ucrainei și Bulgariei, respectiv creștere cu 28% în Rusia. În România s-a înregistrat o scădere de 6%.

Pe segmentul terenurilor se înregistrează un salt al prețurilor de până la 24% în Ucraina, 19% în România și 12% în Polonia.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Analiza Olx Group a avut la bază datele colectate în 2020 de pe platformele de anunțuri de imobiliare deținute de companie în 13 state din Europa, America Latină și Asia-Pacific, care împreună reprezintă 11% din populația lumii și 8% din PIB-ul global. Printre aceste state se află și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi apartamente
case