Producătorii de componente auto au susținut majoritatea cererii de spații industriale din ultimii doi ani

Producătorii de componente auto au susținut majoritatea cererii de spații industriale din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2015

Companiile producătoare de componente auto au realizat majoritatea contractelor de pre-închiriere încheiate în ultimii doi ani în sectorul industrial, respectiv peste 60% din totalul tranzacțiilor, potrivit datelor CBRE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O bună parte din aceste cereri s-au orientat spre zonele Argeș și Dolj, în proximitatea celor doi mari jucători de pe piața auto activi în Romania, Renault și Ford. Au existat, de asemenea, și opțiuni și pentru zona de vest, Banat și Ardeal, de unde se pot conecta mai ușor la infrastructura de transport a Uniunii Europene. Și zona Moldovei devine atractivă pentru investitorii din industria producătoare de componente auto, deoarece aici sunt costuri reduse cu forța de muncă și investitorii găsesc mai ușor resurse umane decât în Vestul țării, deși, totuși, lipsa infrastructurii din regiune atârnă destul de greu în balanța deciziilor. Moldova este aleasă în cazul investițiilor care presupun angajări masive de personal, pentru a se asigura optimizarea costurilor.", a precizat  Dana Bordei, Head of Industrial Agency CBRE România.

Estimările au fost facute in cadrul Foreign Investors Summit, conferinta dedicata dezvoltarii investitiilor straine in Romania, unde echipa CBRE Romania a participat la cele trei mari sectiuni dedicate, fiecare, cate unui sector al industriilor in crestere si dezvoltare: IT&C, auto si real estate.

Potrivit CBRE, anul 2015 va fi foarte activ pentru sectorul industrial  având în vedere suprafața de spații tranzacționată în acest an.

"Până la sfârșitul trimestrului al treilea au fost tranzacționați aproape 250.000 mp în piață și anticipăm că, până la sfârșitul anului, piața va trece de 300.000 mp. Tot în acest an au crescut și cererile de extindere și consolidare de spații din partea chiriașilor din zonele influențate de consum – operatorii logistici și retalieri, multe dintre cereri fiind legate de apropierea reducerilor de Black Friday din noiembrie", a declaerat Marian Orzu, Business Development Executive Industrial Agency CBRE.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrial
cerere
cbre