Re/Max România, creștere valorică de peste 90% a afacerilor în 2021

Re/Max România, creștere valorică de peste 90% a afacerilor în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2022

Re/Max România, parte a liderului mondial în real-estate, a cunoscut o creștere a comisioanelor generate cu circa 92% în 2021, comparativ cu anul precedent, ajungând la o valoare totală de 10,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania a intermediat în același interval aproximativ 10.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat peste 300 milioane euro, iar pentru anul curent vizează atingerea unei cifre de afaceri de 15 milioane euro, respectiv o creștere accelerată a numărului de francize și agenți.

Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac CITEȘTE ȘI Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

„Anul 2021 a fost unul suprinzător de bun pentru business-ul Re/Max în România, cu creșteri care ne-au depășit așteptările. Dacă 2020 a fost un an de reorganizare și adaptare la contextul pandemic, 2021 a reprezentat unul de consolidare și evoluție. Putem spune că investițiile în digitalizare, educație și serviciile de top oferite, alături de un context favorabil în ceea ce privește piața imobiliară, au determinat rezultatele obținute. Mizăm în continuare pe creșteri considerabile la nivelul tuturor indicatorilor de business”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte Re/Max România.

Potrivit datelor centralizate, birourile Re/Max România au intermediat în 2021 circa 10.000 de tranzacții imobiliare, cu o valoare cumulată de cca. 300 milioane eur0. Totodată, în același interval temporar, compania a cunoscut o creștere de 92% a comisioanelor înregistrate, de la 5,5 milioane euro., la 10,5. milioane euro.

Cele mai multe tranzacții intermediate au fost pe segmentul rezidențial, într-un procent de 83%, urmat de terenuri (9%), comercial (4%), office (2%) și industrial (2%), iar topul orașelor din punctul de vedere al volumului de tranzacții rămâne neschimbat, respectiv: București, Cluj-Napoca și Brașov. De asemenea, cele mai valoroase proprietăți tranzacționate de birourile Re/Max în 2021 sunt: hotelul Opera Plaza, din Cluj-Napoca - o tranzacție de 8 milioane euro, urmat de două terenuri – unul în Sibiu, de 4,8 milioane euro, și unul în București, de 3,3 milioane euro -, precum și o casă în Cluj-Napoca, de circa 1,95 milioane euro.

Totodată, în 2021 Re/Max România și-a extins rețeaua cu  24 de  francize noi, unele urmând a se deschide în 2022. În prezent, cele mai multe francize Re/Max se regăsesc în București - 22 birouri, Cluj – 8 birouri și Brașov – 5 birouri, iar la nivelul întregii țări compania deține peste 60 de birouri francizate. Până la finele acestui an, Re/Max România își propune  creșterea numărului de francize, vizând un portofoliu de 90 de unități la nivel național, având ca focus orașele: Iași, Timișoara și Craiova, dar și multe alte reședințe de județ.

Compania estimează, de asemenea, creșteri accelerate pentru toți indicatorii de business, astfel încât până la sfârșitul anului curent plănuiește să ajungă la o echipă de 1000 de agenți, care să intermedieze 15.000 de tranzacții. La nivelul comisioanelor înregistrate, Re/Max România estimează o valoare de 15 milioane euro pentru anul 2022. 

În România, Re/Max este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, circa 60 de francize și 750 de membri. Planul de extindere la nivel național al Re/Max România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
agentii imobiliare