România vinde și castele: Domeniul nobiliar Salbek a fost cumpărat de Fundația Botnar

România vinde și castele: Domeniul nobiliar Salbek a fost cumpărat de Fundația Botnar

Castelul Salbek (Foto: Artmark Historical Estate)

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Castelul nobiliar Salbek și domeniul de 17 hectare au fost cumpărate de Fundația Botnar, tranzacția pentru domeniul din comuna Petriș, județul Arad, fiind finalizată printr-un concurs de oferte, cu un preț aproape dublu față de cel de pornire, de 350.000 de euro, a declarat reprezentantul Artmark Historical Estate pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, alături de altele de acest tip, a fost anunțată de Profit.ro la începutul acestui an.

”A fost un concurs de oferte și cel care a oferit mai mult nu a dorit ca prețul să fie făcut public. Pe site-ul Artmark Historical Estate castelul a avut un preț de pornire de 350.000 de euro și s-a vândut cu aproape dublul acestuia”, a declarat reprezentantul Artmark pentru News.ro.

Construcția se află la 19 km față de Castelul Regal de la Săvârșin și la 106 km față de Arad.

Castelul, care a fost construit între anii 1800 și 1850, este clasat monument istoric de valoare națională și universală, clasa A. Are 24 de camere și mai multe construcții anexe. Suprafața terenului este de 16,73 hectare, iar cea construită de 983 metri pătrați, cu o amprentă la sol de 450 m2.

Potrivit Artmark, lucrările la castel au fost finalizate după 1811, atunci când a fost supraetajat de către Von Matei Salbek. Noul aspect este diferit față de cel vechi care era sub formă de cetate.

Construcția este din cărămidă arsă, cu planșee drepte având pardoseli din parchet în formă romboidală, dușumele de scândură și ciment.

Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare CITEȘTE ȘI Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare

Parcul din jurul castelului, în suprafață de 16,7 ha, are numeroși arbori printre care și câțiva stejari seculari. Doi dintre aceștia sunt și astăzi în parcul castelului. Potrivit tradiției populare, sub unul dintre ei erau așezate scaunele domnești.

Firma Hammond, Minciu & Associates a fost cea care a lucrat îndeaproape cu consilierii internaționali ai OMC Investments Ltd. din Londra pentru a finaliza tranzacția. Echipa a fost condusă de Nicholas Hammond și de partenerul Alina Minciu, asistați de Ana-Maria Alexandru.

viewscnt
Afla mai multe despre
salbek
fundatia botnar