Sorin Vișenescu, partenerul lui Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, pregătește un bloc cu apartamente în spatele Guvernului României

Sorin Vișenescu, partenerul lui Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte, pregătește un bloc cu apartamente în spatele Guvernului României

Cu galben, pe harta, este terenul pe care se pregătește construcția

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 ian 2023

Omul de afaceri Sorin Vișenescu, partener de afaceri cu Gabriel „Puiu“ Popoviciu și Radu Dimofte, a inițiat un proiect pentru construcția unui bloc cu apartamente în spatele Guvernului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sorin-Virgiliu Vișenescu pregătește construcția unui bloc cu două subsoluri, parter și 4 etaje, plus etajul 5 retras, pe strada Mexic, nr. 2, din apropierea Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Terenul, cu o suprafață de peste 500 de metri pătrați, este acoperit cu arbori și mărginit de locuri de parcare ale Administrației Domeniului Public și de un bloc cu apartamente de 4 etaje, construit în perioada comunistă.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA

Sorin Vișenescu este cunoscut pentru afaceri imobiliare și, în trecut, a avut o rețea de magazine duty free. El este partener de afaceri cu investitorii imobiliari Gabriel „Puiu“ Popoviciu și Radu Dimofte.

Alături de acesta din urmă deține un teren de peste 3 hectare, din care urmează a fi expropriată o suprafață de 1.400 de metri pătrați pentru realizarea metroului 1 Mai – Tokyo (Băneasa) – Otopeni. 

Valoarea despăgubirilor pentru acest teren, amplasat peste drum de Băneasa Shopping City, a fost calculată la peste 2,2 milioane de lei, adică peste 300 de euro/metru pătrat.

EXCLUSIV Decizie în premieră pe piață: BCR renunță la peste un sfert din spațiile de birouri dedicate celor 2.000 de angajați din sediile centrale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Decizie în premieră pe piață: BCR renunță la peste un sfert din spațiile de birouri dedicate celor 2.000 de angajați din sediile centrale

De altfel, Băneasa Investments, companie deținută, indirect, de Gabriel Popoviciu, urmează a fi expropiată de cea mai mare suprafață de teren pentru realizarea metroului. În schimbul a 4.000 de metri pătrați de teren, care includ și o parte din parcarea IKEA Băneasa, ar urma să încaseze aproape 8 milioane de lei, echivalentul a circa 400 de euro/metru pătrat.

Vișenescu este unul dintre principalii investitori în startup-ul IT GuidefAI, alături de fondatorul platformei, tânărul timișorean Paul Muntean. Platforma prin care manualele cu instrucțiuni la echipamentele electronice și electrocasnice se transformă în aplicații web a atras o investiție inițială de peste 100.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin visenescu
popoviciu
dimofte