STUDIU Peste 50% dintre bucureștenii interesați să cumpere o garsonieră vor să plătească din economii, fără credit

STUDIU Peste 50% dintre bucureștenii interesați să cumpere o garsonieră vor să plătească din economii, fără credit
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Mai mult de 50% dintre bucureștenii interesați să cumpere o garsonieră în Capitală vor să plătească cu bani din economii, fără a apela la credite, iar aceeași tendință se remarcă și în cazul clienților care vor achiziționeze un apartament cu două camere, se arată într-un sondaj realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia, deținută de Olx.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sondajul a fost realizat în cadrul Târgului Național Imobiliar, care a avut loc în perioada 20 și 23 octombrie în București, pe un eșantion de 370 de respondenți din București, cu vârstele cuprinse între 18 și 55 de ani, scrie News.ro.

“În ceea ce privește modalitatea de finanțare, mai mult de 50% dintre cei care își doresc să cumpere o garsonieră o vor face din economii și mai puțin de 20% prin credit ipotecar”, se arată în studiu.

Aceeași tendință se remarcă și în rândul clienților interesați de apartamente cu două camere.

În schimb, în cazul clienților interesați de apartamentele cu trei sau mai multe camere, aproximativ 80% dintre respondenți își doresc să apeleze la un credit ipotecar standard și economii, restul recurgând la programul Prima Casa.

În medie, bucureștenii sunt dispuși să aloce aproximativ 35.000 de euro pentru achiziția unei garsoniere și 65.000 de euro pentru un apartament cu două camere.

Pentru o locuință cu trei camere, aceștia sunt dispuși să plătească în medie 90.000 de euro, în timp ce pentru un apartament cu patru sau mai multe camere valoarea se ridică la 120.000 de euro.

Belgianul Yves Weerts, fost pilot de raliuri, investește 33 milioane euro într-un turn de birouri în centrul Capitalei - Unirii View CITEȘTE ȘI Belgianul Yves Weerts, fost pilot de raliuri, investește 33 milioane euro într-un turn de birouri în centrul Capitalei - Unirii View

Pentru achiziționarea unei case, suma medie pe care bucureștenii sunt dispuși să o aloce este mai mare,  de 130.000 de euro.

În topul preferințelor bucureștenilor se află, în acest moment, apartamentele cu două camere - 40% dintre respondenții sondajului s-au declarat interesați de acest tip de locuință, în timp ce 30% sunt în căutare de apartamente cu trei sau mai multe camera, se mai arată în studiu.

Mai puțin de o treime dintre respondenți s-au declarat interesați de case, iar 10% dintre ei își doresc o garsonieră.

În ceea ce privește criteriile de achiziție, peste 50% dintre respondenți au pus pe primul loc zona.

Suprafața și prețul sunt următoarele două criterii pe care bucureștenii le iau în calcul înainte de achiziția unei locuințe.

Storia.ro este un site de anunțuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de Olx.ro și are peste 60.000 de anunțuri la două luni de la lansare.

Olx.ro este cea mai mare platformă de anunțuri de pe piața locală, deținută de grupul media sud-african Naspers. Platforma online are o secțiune de imobiliare, unde peste 173.000 de anunțuri noi sunt listate o dată la 30 de zile.

Cel mai important site de anunțuri imobiliare din prezent în România este Imobiliare.ro, controlat de grupul media elvețian Ringier, care a cumpărat 87% din platformă în luna martie a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
garsoniera
olx