Tranzacție: Grupul austriac Leier, proaspăt proprietar al Brikston, cumpără o nouă companie românească

Tranzacție: Grupul austriac Leier, proaspăt proprietar al Brikston, cumpără o nouă companie românească
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 oct 2019

Grupul austriac Leier, prezent deja în România cu o fabrică de materiale pentru construcții în județul Alba și nou proprietar al producătorului de cărămidă Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași), cumpărat la finele anului trecut de la fondul asiatic de investiții CEECAT Capital, cumpără acum Siceram Sighișoara, producător de cărămizi, țigle și alte materiale de construcții pe piață de peste 100 de ani, un business anul trecut de circa 85 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Tranzacția este în analiza Consiliului Concurenței.

Controlat, conform termene.ro, de un grup de 10 acționari, Siceram a fost privatizată în 1995. Anul trecut, cu peste 260 de angajați, compania a avut afaceri de 85,7 milioane lei și un profit net de 9,6 milioane lei.

După Decathlon, și Auchan semnează cu WdP pentru un spațiu logistic de depozitare în Ilfov, investiție de 45 milioane euro. Cea mai mare tranzacție pe piața industrială din 2018 CITEȘTE ȘI După Decathlon, și Auchan semnează cu WdP pentru un spațiu logistic de depozitare în Ilfov, investiție de 45 milioane euro. Cea mai mare tranzacție pe piața industrială din 2018

Grupul de firme Leier, cu o cifră anuală de afaceri de peste 200 milioane de euro, deține 40 de unități de producție situate în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina.

Producătorul a intrat în România în 2004, iar un an mai târziu a început construcția unei fabrici pentru produse din beton în comuna Unirea din județul Alba. Unitatea de producție și-a inceput activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru sisteme de canalizare.

Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro

Ultima linie de producție a fost finalizată în vara anului 2009, iar începând cu anul 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante din elemente Durisol.

Grupul Leier este activ în domeniul producției de materiale de construcții, cel imobiliar, al construcțiilor utilajelor și matrițelor, respectiv în domeniul distribuției de automobile.

În acest moment, 18 producători de cărămidă și BCA se luptă pe o piață care livrează anual un volum de peste patru milioane de metri cubi de zidărie.

viewscnt
Afla mai multe despre
brikston
ceramica iasi
adm capital
leier
wienerberger