Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele patru luni, față de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 5,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,1%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,7%. Pe elemente de structură aavut loc o creștere la lucrările de construcții noi cu 12,4%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-11,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-5,6%). Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: clădirile rezidențiale (+18,1%), construcțiile inginerești (+2,9%) și clădirile nerezidențiale (+0,4%). Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,1%, creștere evidențiata la lucrările de construcții noi (+7,1%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 10,6%, respectiv cu 7,2%”, arată datele INS.

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile rezidențiale (+6,7%) și la construcțiile inginerești (+0,8%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 2,1%, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În aprilie față de martie, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 14,5%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+31,4%), lucrările de întreținere și reparații curente (+23,1%) și la lucrările de construcții noi (+10,3%).

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: clădirile rezidențiale (+22,8%), clădirile nerezidențiale (+20,1%) și construcțiile inginerești (+6,4%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,8%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+28,3%), lucrările de construcții noi (+9,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+1,1%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+19,5%), clădirile rezidențiale (+18,6%) și la construcțiile inginerești (+1,2%).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În aprilie 2021 față de aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 15,4%. Pe elemente de structură s-aînregistrat o creșterelalucrările de construcții noi (+26,6%). Lucrările de reparații capitaleși lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 10%, respectiv cu 0,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale (+49,7%), clădirile nerezidențiale (+14,3%) și la construcțiile inginerești (+1%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescutpe total cu 10,5%. Pe elemente de structură s-a evidențiat o creștere la lucrările de construcții noi cu 21%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-12,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-1,1%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 42,4%, respectiv cu 12,1%. Lucrările de construcții inginerești au scăzut cu 2,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii