Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele opt luni față de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 2,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În perioada 1 ianuarie - 31 august 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 2,7%. Pe elemente de structură a avut loc o creștere la lucrările de construcții noi cu 11,5%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-17,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-11,1%). Pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere la clădirile rezidențiale (+27,9%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 3,4%", arată datele INS.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,9%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+9,2%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 15,5%, respectiv cu 10,7%. Pe obiecte de construcții, o creștere a avut loc la clădirile rezidențiale (+20%). Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 6%, respectiv cu 2,1%, scrie News.ro.

În august 2021 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută cu 0,3%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-1,4%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 6,1%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, a avut loc o scădere la lucrările de construcții inginerești (-7,2%). Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au crescut cu 8,7%, respectiv cu 3,3%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,6%, scădere evidențiată astfel: lucrările de construcții noi (-5%), lucrările de reparații capitale (-2,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-2%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 8,9%. Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au crescut cu 7,4%, respectiv cu 1,2%.

În august 2021 comparativ cu august 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a scăzut pe total cu 5,8%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-29,7%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-19%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 4,4%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 17,4%, respectiv cu 13,4%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 29,4%.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 5,2%. Pe elemente de structură s-au evidențiat scăderi la lucrările de reparații capitale (-31,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-19,1%). O creștere s-a înregistrat la lucrările de construcții noi (+4%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 18,1%, respectiv cu 10,9%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 27,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins