Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
scris 21 mar 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în ianuarie 2023 față de ianuarie 2022, ca serie brută, cu 5,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,2%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În luna ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna decembrie 2022, ca serie brută, cu 66,1%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,3%. Față de luna ianuarie 2022, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 5,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,2%”, arată datele INS.

CONFIRMARE Conglomeratul indian InterGlobe a vândut hotelul K+K Elisabeta, abia preluat de la Goldman Sachs. Cumpărători surpriză CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Conglomeratul indian InterGlobe a vândut hotelul K+K Elisabeta, abia preluat de la Goldman Sachs. Cumpărători surpriză

IANUARIE 2023 COMPARATIV CU DECEMBRIE 2022

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 66,1%, scădere evidențiată astfel: lucrările de întreținere și reparații curente (-77,3%), lucrările de reparații capitale (-72,7%) și la lucrările de construcții noi (-59,9%), arată News.ro.

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcții inginerești (-70,7%), clădirile nerezidențiale (-68,5%) și la clădirile rezidențiale (-51,3%).

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,3%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-24%).

Lucrările de construcții noi și lucrările de reparații capitale au crescut cu 6,3%, respectiv cu 3,5%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 10,2%, respectiv cu 4%.

Clădirile rezidențiale au crescut cu 10,5%.

IANUARIE 2023 COMPARATIV CU IANUARIE 2022

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 5,8%.

Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (+18,8%) și la lucrările de construcții noi (+11,4%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 15,1%. Pe obiecte de construcții, creștere s-a înregistrat la construcțiile inginerești (+17,7%).

Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,5%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 7,2%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de reparații capitale (+17%) și la lucrările de construcții noi (+10,9%). Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 12,8%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 18%.

Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
ins