Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, oferă 5,2 miliarde euro pentru preluarea companiei austro-germane Buwog

Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, oferă 5,2 miliarde euro pentru preluarea companiei austro-germane Buwog
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 dec 2017

Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, a ajuns la un acord pentru preluarea companiei austro-germane de real estate Buwog AG în schimbul a 5,2 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vonovia va lansa o ofertă publică voluntară la începutul lunii februarie, în cadrul căreia va oferi acționarilor Buwog 29,05 euro pentru fiecare acțiune deținută, cu 18,1% peste prețul de închidere de vineri.

Oferta evaluează compania austro-germană la 5,2 miliarde euro. Vonovia estimează economii anuale de circa 30 milioane de euro în urma tranzacției.

Semne de slăbiciune în piața imobiliară din Suedia. Pentru prima dată din mai 2012 când prețurile caselor sunt mai mici decât cu un an înainte în cea mai mare economie nordică CITEȘTE ȘI Semne de slăbiciune în piața imobiliară din Suedia. Pentru prima dată din mai 2012 când prețurile caselor sunt mai mici decât cu un an înainte în cea mai mare economie nordică

Vonovia este cea mai mare companie germană de real estate din segmentul rezidențial. Compania deține și administrează un portofoliu de aproximativ 350.000 de locuințe, evaluat la circa 30,9 miliarde de euro.

Vonovia are sediul la Bochum, în vestul Germaniei, iar în 2015 a fost inclusă în indicele blue-chip DAX 30 al bursei de la Frankfurt.

De partea celaltă, Buwog are în portofoliu peste 49.200 de locuințe, din care 24.000 în Austria, fiind principalul jucător pe piața imobiliară rezidențială din statul austriac.

Acțiunile Vonovia erau se depreciau cu 0,3% în debutul tranzacțiilor de astăzi, în timp ce titlurile Buwog avansau cu aproape 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
vonovia
buwog
preluare
oferta
tranzactie
locuinte