Agroland deschide un nou magazin și vizează extinderea în Serbia și Ungaria

Agroland deschide un nou magazin și vizează extinderea în Serbia și Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2020

Agroland a deschis la Timișoara cel mai mare magazin din rețea, care ocupă o suprafață de 410 metri pătrați, cu o investiție de 150.000 de euro care nu include stocurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Agroland MEGA este primul magazin de acest tip din Timișoara și cel de-al cincilea din cadrul rețelei Agroland, care numără în prezent 247 de unități, situate în 28 de județe ale țării.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Vânzările estimate pentru noul magazin se ridică la aproximativ 500.000 de euro, în primul an de activitate, iar reprezentanții companiei au în plan să mai deschidă alte două Agroland MEGA, în 2020.

Agroland deține cea mai extinsă rețea de magazine agricole din România, a fost fondată acum peste 20 de ani și comercializează, printre altele, produse pentru grădinărit, hrană și accesorii pentru animale de companie precum și pui de o zi, furaje pentru animale și utilaje agricole.

„Am lansat conceptul Agroland MEGA în 2017, pentru că am considerat că este benefic pentru clienții noștri să dispună de magazine de tip supermarket, cu suprafețe generoase, game variate de produse și personal calificat să le ofere consultanță de specialitate, în funcție de nevoile fiecăruia. Planurile noastre sunt să extindem această direcție de dezvoltare și să inaugurăm unități Agroland MEGA în apropiere de toate marile orașe din România, în următorii patru ani. Până la finele anului 2020 ne-am propus să deschidem încă două astfel de unități în România, în care să avem la vânzare peste 3.000 de produse și care să depășească 600 metri pătrați. Nu excludem nici extinderea în străinătate, într-o primă etapă în țări vecine precum Serbia și Ungaria, dacă noile Agroland MEGA vor avea succesul scontat, în România”, spune Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

În prezent, rețeaua Agroland include cinci unități de tip MEGA, situate în apropiere de Craiova, Galați, Brăila, Giurgiu și, începând cu 13 august, Timișoara.

Recent, compania a anunțat rezultatele financiare parțiale pentru primul semestru din 2020, care a marcat una dintre cele mai prospere perioade din existența Agroland. Astfel, cifra de afaceri s-a ridicat la 25,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2019, iar profitul net s-a situat la 1,75 milioane euro. Această valoare este de aproape 4 ori mai mare decât cea înregistrată pe parcursul anului 2019.

Agroland este cea mai mare rețea de magazine agricole din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. 

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland
magazin