Amazon angajează șoferi în Germania și vrea să înființeze peste 11 centre de distribuție noi

Amazon angajează șoferi în Germania și vrea să înființeze peste 11 centre de distribuție noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2019

Amazon a început să angajeze proprii săi șoferi în Germania, unde intenționează să înființeze peste 11 centre de distribuție noi, pentru a-și extinde afacerile de livrare a coletelor pe a doua sa mare piață, a declarat directorul pentru logistică al companiei pe piața germană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Extinderea face parte din strategia globală a Amazon de a-și construi o rețea de transporturi aeriene, maritime și terestre, pentru a oferi livrări rapide și a încerca să țină sub control costurile de livrare, a căror pondere în vânzări a crescut continuu, scrie News.ro.

”Dacă avem transportul la destinație sub control, putem oferi mai multe servicii, precum livrarea în aceeași zi”, a declarat Bernd Gschaider, director al Amazon Logistics în Germania, la un centru de distribuție din apropierea orașului Mannheim.

Într-un demers neuzual, CEO-ul CEL.ro contestă cifra privind valoarea pieței locale de comerț online CITEȘTE ȘI Într-un demers neuzual, CEO-ul CEL.ro contestă cifra privind valoarea pieței locale de comerț online

Gschaider a spus că măsura are rolul să contribuie la gestionarea volumului crescut al vânzărilor, dar reprezintă o provocare pentru companii majore de logistică, precum Deutsche Post, DHL, Hermes și DPD, care depind de compania de comerț electronic pentru o mare parte din afacerile lor de livrare a coletelor.

Planurile Amazon survin într-o perioadă în care afacerile de curierat din Germania sunt criticate din cauza practicilor subcontractorilor. Majoritatea companiilor mari, între care Amazon, angajează șoferi prin intermediul unor firme mici și mijlocii.

În urma perchezițiilor făcute de poliția germană în luna februarie, s-a constatat că o treime dintre subcontractori nu plăteau șoferilor salariul minim și nu făceau deducerile corespunzătoare pentru contribuțiile de asigurări sociale.

Guvernul german urmează să aprobe miercuri o lege care să facă firmele de logistică răspunzătoare de comportamentul contractorilor lor, impunând amenzi dacă sunt prinse să încalcă legislația muncii.

Amazon va plăti șoferilor 12,8 euro pe oră, cu mult peste salariul minim din Germania, dar mai puțin comparativ cu majoritatea șoferilor DHL. Compania va investi și într-o nouă flotă, de 50 de vehicule comerciale electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
soferi
centre de distributie