Amazon intenționează să angajeze 150.000 de lucrători sezonieri în Statele Unite pentru perioada sărbătorilor

Amazon intenționează să angajeze 150.000 de lucrători sezonieri în Statele Unite pentru perioada sărbătorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Amazon.com intenționează să angajeze 150.000 de lucrători sezonieri în Statele Unite pentru perioada sărbătorilor, gigantul comerțului electronic pregătindu-se pentru un sezon al cumpărăturilor caracterizat de cerere ridicată și probleme de aprovizionare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, compania a anunțat angajarea a 100.000 de lucrători sezonieri, după ce mărise deja personalul în timpul pandemiei, scrie News.ro.

ROCA Investments preia integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România. Profit.ro a anunțat că ROCA va prelua afaceri de la antreprenori ajunși la vârsta pensionării CITEȘTE ȘI ROCA Investments preia integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România. Profit.ro a anunțat că ROCA va prelua afaceri de la antreprenori ajunși la vârsta pensionării

Planul de angajări survine în timpul unui deficit major de forță de muncă și a unei activități sindicale intese în Statele Unite, care a determinat companiile să mărească salariile pentru a atrage lucrători în perioadă crucială a cumpărăturilor de la sfârșitul anului.

Luna trecută, Amazon a mărit salariul mediu de început acordat în SUA la peste 18 dolari pe oră.

Lucrătorii sezonieri vor primi la angajare bonusuri de până la 3.000 de dolari și un supliment de 3 dolari pe oră în funcție de schimbul în care lucrează. Cel mai mare număr de lucrători sezonieri vor fi angajați în Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia și Illinois, între alte state.

Amazon a anunțat luna trecută că a început recrutarea a 20.000 de angajați sezonieri în Marea Britanie, pentru sezonul Crăciunului.

Lanțul american de magazine Macy's a anunțat în septembrie planuri de a angaja în SUA circa 76.000 de lucrători full- time și part-time, în perioada sărbătorilor. Targer intenționează la rândul său să angajeze 100.000 de lucrători sezonieri pe piața americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
anagajari