Autoritățile din Shenzhen interzic consumul pisicilor și câinilor, după coronavirus

Autoritățile din Shenzhen interzic consumul pisicilor și câinilor, după coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

Orașul chinez Shenzhen a dispus interzicerea consumului câinilor și pisicilor, măsura fiind luată în cadrul unei interdicții pe scară largă privind comerțul cu animale sălbatice, impusă în această țară după apariția noului coronavirus, relatează joi Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oamenii de știință cred că noul coronavirus a fost transmis oamenilor de animale sălbatice. Unele dintre primele cazuri de infectare au fost identificate, la sfârșitul anului trecut, la persoane care au intrat în contact cu o piață de animale sălbatice din orașul Wuhan, situat în centrul Chinei, unde erau vânduți lilieci, șerpi, civete și alte viețuitoare.

Engie renunță la plata dividendelor pentru 2019 CITEȘTE ȘI Engie renunță la plata dividendelor pentru 2019

Boala a infectat peste 935.000 de oameni și a ucis peste 47.000.

Autoritățile din centrul tehnologic din sudul Chinei au declarat că interdicția privind consumul de câini și pisici va intra în vigoare la data de 1 mai.

"Ca animale de companie, câinii și pisicile au stabilit o legătură mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumul de câini și pisici și alte animale de companie este o practică obișnuită în țările dezvoltate și în Hong Kong și Taiwan", au transmis autoritățile guvernamentale din Shenzhen printr-un ordin publicat miercuri. "Aceasta interdicție răspunde, de asemenea, cererii și a spiritului civilizației umane", au adăugat autoritățile.

Legislativul chinez a anunțat la sfârșitul lunii februarie interzicerea comercializării și consumului de animale sălbatice.

Guvernele provinciale și municipale din țară au început să pună în aplicare hotărârea, însă Shenzhen a fost cel mai explicit în legătură cu extinderea interdicții la consumul de câini și pisici.

viewscnt
Afla mai multe despre
shenzhen
caini
pisici