Carrefour, Auchan și alți retaileri din Franța au continuat să vândă lapte praf Lactalis chiar și după ce autoritățile au decis retragerea acestuia

Carrefour, Auchan și alți retaileri din Franța au continuat să vândă lapte praf Lactalis chiar și după ce autoritățile au decis retragerea acestuia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 ian 2018

Unele dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri din Franța, Carrefour, Auchan, Leclerc și Systeme U, au recunoscut că au continuat să vândă lapte praf Lactalis care ar fi putut fi contaminat cu salmonella, chiar și după ce autoritățile au decis retragerea acestuia de pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile au precizat că vânzările au continuat din cauza unor erori, cerând scuze consumatorilor.

“Deși 36.000 de produse au fost retrase, 52 de cutii cu formule speciale pentru sugari au fost omise de echipele noastre și au fost vândute în 28 de magazine de tip hipermarket și supermarket”, au anunțat reprezentanții Auchan.

Primul retailer care a recunoscut problema a fost Leclerc, care a vândut, potrivit propriilor estimări, aproape 1.000 de produse care ar fi trebuit retrase de pe rafturi.

Luna trecută, autoritățile franceze au decis retragerea de la vânzare și export a unor formule de lapte praf și a altor produse alimentare pentru bebeluși fabricate de compania Lactalis, după semnalarea mai multor cazuri de infectare cu salmonella. Printre produsele rechemate se numără și unele destinate exportului în România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Românii au cumpărat online produse de 2,8 miliarde de euro în 2017. Topul vânzărilor pe internet CITEȘTE ȘI Românii au cumpărat online produse de 2,8 miliarde de euro în 2017. Topul vânzărilor pe internet

La acel moment, autoritățile au precizat că Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul de contaminare, astfel că acestei companii i s-a cerut rechemarea produselor și încetarea vânzării și exportului mai multor produse alimentare pentru bebeluși realizate în fabrica de la Craon, din vestul Franței, începând din data de 15 februarie.

În România, Lactalis este lider de piață și  produce trei dintre cele mai vândute cinci branduri de pe piața lactatelor. Este vorba despre Albalact, Covalact și La Dorna, cărora li se adaugă cea mai cunoscută marcă internațională a grupului: President.  

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
systeme u
lactalis
lapte
salmonella