Carrefour poate închide aproape 230 magazine în Franța. Cel mai mare retailer din Europa și al doilea din lume a raportat pierderi de peste 530 milioane euro

Carrefour poate închide aproape 230 magazine în Franța. Cel mai mare retailer din Europa și al doilea din lume a raportat pierderi de peste 530 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mai 2018

Carrefour ar putea închide aproape 230 de magazine din Franța pentru care nu a găsit cumpărător, potrivit Reuters, care citează un purtător de cuvânt al retailerului francez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magazinele au fost preluate în 2014 de la retailerului spaniol DIA (Distribuidora Internacional de Alimentación) și au fost scoase la vânzare în prima parte a anului.

Dintre cele 273 de foste magazine DIA puse în vânzare, doar 46 au fost ofertate de potențiali cumpărători, a spus purtătorul de cuvânt al Carrefour, care a precizat că retailerul ar putea închide restul de 227 de magazine după data de 4 iunie.

Deichmann a vândut anul trecut în România peste 3 milioane de perechi de încălțăminte. Cifră de afaceri cu 9% mai mare CITEȘTE ȘI Deichmann a vândut anul trecut în România peste 3 milioane de perechi de încălțăminte. Cifră de afaceri cu 9% mai mare

Cei aproximativ 2.100 de angajați ai magazinelor vizate vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă în cadrul grupului Carrefour, a adăugat acesta.

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa și al doilea din lume, a raportat pierderi de 531 milioane de euro în 2017, pe fondul unor cheltuieli excepționale, inclusiv privind deprecierea activelor legate de fosta rețea de magazine DIA din Franța.

Grupul francez este prezent în România cu o rețea de 323 de magazine, din care 33 hipermarketuri, 237 supermarketuri și 53 de magazine de proximitate.

În primul trimestru, Carrefour a raportat vânzări de 486 milioane de euro pe piața românească, în creștere cu 10,6% la un curs constant și cu 7,7% în termeni comparabili.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
magazine
dia
inchidere
franta