Cifra de afaceri în comerț a crescut

Cifra de afaceri în comerț a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an față de perioada similară din 2021, atât ca serie brută cu 4,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 4,8%, datorită creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+5,0%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,5%), scrie Agerpres.

IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO CITEȘTE ȘI IKEA a depășit borna afacerilor de 1 miliard lei în România și a vândut hotdogi cât pentru un drum până la Timișoara. Suedezii pregătesc deschiderea din Timișoara - VIDEO

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,9%, datorită creșterilor consemnate de comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzările de produse nealimentare (+4,6%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,3%).

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,7%, pe fondul majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,3%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerț, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut pe ansamblu, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,6%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,6%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,2%).

De asemenea, datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 4,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,0%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,2%).

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, afacerile din comerț au înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+8,4%), vânzările de produse nealimentare (+2,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,2%).

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins