Ciocolata elvețiană nu a scăpat de șocul pandemiei. Consumul, la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani

Ciocolata elvețiană nu a scăpat de șocul pandemiei. Consumul, la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2021

Ciocolata elvețiană nu a scăpat de șocul pandemiei, consumul acestui produs emblematic al țării cantoanelor coborând anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani, arată datele publicate de Asociația producătorilor elvețieni de ciocolată (Chocosuisse), informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acestor date, pentru prima dată după 1982, consumul mediu de ciocolată în Elveția a coborât în 2020 sub pragul de 10 kilograme pe cap de locuitor. Elvețienii, primii consumatori mondiali de ciocolată, au mâncat anul trecut 9,9 kilograme de ciocolată pe cap de locuitor, cu 6,9% mai puțin decât cele 10,4 kilograme consumate în 2019, a precizat Chocosuisse, preluat de Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Pandemia Covid-19 a afectat și producția de ciocolată a Elveției, care a scăzut cu 10% comparativ cu 2019, până la 180.000 de tone. În consecință, exporturile de ciocolată (care sunt responsabile pentru 70% din cifra de afaceri a producătorilor elvețieni de ciocolată) au scăzut cu 11,5% până la 126.000 de tone.

Pentru a evalua consumul de ciocolată pe cap de locuitor, volumul vânzărilor de ciocolată în fiecare țară este împărțit la numărul locuitorilor, iar acest calcul tinde să "umfle" cifrele cu privire la Elveția, unde tabletele și pralinele de ciocolată fac parte din suvenirurile pe care turiștii le aduc cu ei în valize la întoarcerea din țara cantoanelor.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

La fel ca și în alte țări, consumul de ciocolată în Elveția a scăzut odată cu criza sanitară, ca urmare a modificării obiceiurilor de consum, între telemuncă și restricțiile sanitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolata
elvetia