Comerțul en gros a crescut cu 10,7% în noiembrie 2016, susținut de afacerile cu produse agricole

Comerțul en gros a crescut cu 10,7% în noiembrie 2016, susținut de afacerile cu produse agricole
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a avansat în luna noiembrie a a anului trecut cu 10,7% față de aceeași lună din 2015, creșterea fiind susținută în special de comerțul cu mașini și cu produse agricole, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie 2016, afacerile din comerțul cu ridicata au crescut cu 4% în ritm anual, după un avans de peste 8,4% în septembrie. Cel mai bun ritm din ultimii ani a fost înregistrat în august, lună în care avansul a ajuns la 15%, scrie News.ro.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat, în noiembrie 2016, în comerțul en gros cu produse agricole brute și animale vii, sector în care s-a înregistrat un avans cu 43% față de noiembrie 2015.

De asemenea, afacerile cu mașini și echipamente au fost mai mari cu 21,4% față de aceeași perioadă din 2015, potrivit datelor INS.

Față de luna anterioară, comerțul en gros a crescut în luna noiembrie 2016 cu 0,3% pe serie brută și cu 1,6% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

Firme de top printre marii păgubiți de insolvența Mareea. Turiștii rămași acasă cer între 400 și 1.500 euro CITEȘTE ȘI Firme de top printre marii păgubiți de insolvența Mareea. Turiștii rămași acasă cer între 400 și 1.500 euro

Cumulat pe primele 11 luni ale anului trecut, afacerile din comerțul cu ridicata au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 8,1%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

Anul trecut, comerțul en gros a înregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, în special ca urmare a creșterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice și de telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins