Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 13,5%

Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 13,5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în ianuarie cu 13,5%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm accelerat față de cel din decembrie 2017, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În decembrie 2017, față de decembrie 2016, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,8%, scrie News.ro.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna ianuarie 2017, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 13,5%. Pe serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, avansul a fost de 10,6%.

Creșterea s-a datorat în principal comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+22,3%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+20,3%), comerțului cu ridicata nespecializat (+16,4%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,7%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+13,3%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+9,5%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+6,1%) și comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+3,9%).

România are cel mai mare risc de sărăcie din Uniunea Europeană în cazul persoanelor ocupate CITEȘTE ȘI România are cel mai mare risc de sărăcie din Uniunea Europeană în cazul persoanelor ocupate

În ianuarie 2018, față de decembrie 2017, comerțul en gros a scăzut atât ca serie brută cu 19,9% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,1%.

În 2017, comerțul en gros a crescut cu 7,5%, serie brută, față de anul anterior, ritm încetinit față cel din 2016.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins