Consumul de înghețată dă semne de revenire în Italia

Consumul de înghețată dă semne de revenire în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2020

Înghețata, una din micile plăceri ale italienilor, ar urma să traverseze fără probleme pandemia de coronavirus, consumul său revenindu-și odată cu ridicarea măsurilor de izolare, a anunțat marți Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Căldura și dorința de plimbare în aer liber a salvat cei 39.000 de producători de înghețată care au aproximativ 150.000 de angajați și realizează o cifră de afaceri anuală de 2,8 miliarde de euro", care fac din Italia liderul mondial al sectorului înghețatei, a subliniat Coldiretti.

În pofida dificultăților din perioada de carantină, sectorul înghețatei "pare să fi redemarat și pentru că numeroși italieni, după o lungă perioadă petrecută în casă, au decis să se răcorească cu o înghețată, inclusiv în timpul săptămânii", a precizat Coldiretti, potrivit Agerpres.

Europenii mănâncă mai puțină carne, iar supraoferta se acumulează CITEȘTE ȘI Europenii mănâncă mai puțină carne, iar supraoferta se acumulează

Numai la Roma și pe litoralul său, aproape 240 de tone de înghețată au fost consumate în ultimul week-end, "însă succesul este unul generalizat la nivelul întregii peninsule, atât în orașe cât și în stațiunile balneare", susține Coldiretti.

94% dintre italieni sunt consumatori obișnuiți de înghețată, șapte din zece o preferă la cornet iar restul la pahar. În medie, fiecare italian consumă anual peste șase kilograme de înghețată și preferată este înghețata artizanală cu arome clasice.

viewscnt
Afla mai multe despre
inghetata
italia