Coronavirus: Austria se pregătește să redeschidă magazinele

Coronavirus: Austria se pregătește să redeschidă magazinele
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 apr 2020

Guvernul austriac ia în calcul redeschiderea mazinelor începând de săptămâna viitoare, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz luni.        

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Austria se află în carantină de trei săptămâni, perioadă în care școlile, barurile, cinematografele și magazinele considerate neesențiale au fost închise, iar locuitorilor li s-a cerut să lucreze de acasă, atunci când este posibil.

Restricțiile au ajutat la încetinirea cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, iar cazurile internate s-au stabilizat, scrie Reuters.

ULTIMA ORĂ Perioada stării de urgență va fi prelungită cu 1 lună CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Perioada stării de urgență va fi prelungită cu 1 lună

“Va fi o redeschidere pas-cu-pas [a magazinelor]”, a declarat Kurz într-o conferință de presă. Cancelarul austriac a precizat că restricțiile impuse foarte rapid de către autorități fac acum posibilă redeschiderea magazinelor, mai devreme decât în alte țări.

Dacă totul decurge bine și rata infecțiilor nu își reia tendința ascendentă, Austria va redeschide magazinele cu o suprafață mai mică de 400 metri pătrați și pe cele de tip DIY începând cu 14 aprilie, celelalte magazine, frizeriile și mall-urile urmând să fie deschise la începutul lunii mai, a adăugat acesta.

Purtarea măștilor medicale va fi obligatorie în incinta magazinelor și în mijloacele de transport.

Austria a confirmat până în prezent peste 12.100 de cazuri de infecție cu coronavirus, un număr de 3.463 de persoane fiind declarate însănătoșite. Numărul deceselor pe fondul epidemiei a ajuns la 220.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
redeschidere magazine
coronavirus
masuri carantina
restrictii coronavirus
sebastian kurz