Cosmin Ulmean, care a condus afacerile Takko pe 4 piețe, a fost revocat după numai 1 an din poziția de administrator al Noriel și înlocuit cu un expat, proaspăt recrutat de la unul dintre principalii retaileri din Polonia

Cosmin Ulmean, care a condus afacerile Takko pe 4 piețe, a fost revocat după numai 1 an din poziția de administrator al Noriel și înlocuit cu un expat, proaspăt recrutat de la unul dintre principalii retaileri din Polonia
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 oct 2017

Cosmin Ulmean a fost revocat după numai 1 an din poziția de administrator al retailerului de jucării Noriel, preluat anul trecut de fondul polonez Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est, și înlocuit cu un expat, polonezul Oktawiusz Olszewski, anterior director de operațiuni al Soul Shop, unul dintre principalii retaileri de îmbrăcăminte din Polonia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

El a fost revocat și din poziția de administrator al Intertoy Zone. Grupul Noriel activează prin in­ter­­mediul a 3 firme diferite, respectiv Noriel Impex SRL, Intertoy Zone și Toys & Games Industry.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Contactat de Profit.ro pentru detalii privind motivul revocării, Ulmean nu a răspuns până la ora transmiterii acestei știri.

Ulmean era Chief Opperating Officer al Noriel din vara anului trecut, venind atunci de la retailerul de modă german Takko, unde lucrase 9 ani ca șef al vânzărilor pentru piețele din România, Serbia, Croația și Slovenia. Takko este deținut de fondul de investiții Apax Partners de 7 ani și parte a grupului Takko Holding, fiind pe piața românească de 10 ani. Anterior experienței Takko, Ulmean a lucrat la Flanco, ca Sales Manager și, ulterior, Business Development Manager.

EXCLUSIV Under Armour, al doilea brand sportiv american după Nike, deținut de tânărul miliardar Kevin Plank, intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Under Armour, al doilea brand sportiv american după Nike, deținut de tânărul miliardar Kevin Plank, intră în România

Polonezii au decis însă acum să îl revoce pe Ulmean din poziția de administrator al Noriel și să-l aducă la București pe conaționalul lor Oktawiusz Olszewski, proaspăt recrutat de Noriel de la Soul Shop, unul dintre principalii retaileri de îmbrăcăminte din Polonia.

Oktawiusz Olszewski

Oktawiusz Olszewski

Până în 2020, Noriel vrea să-și dubleze numărul de magazine și să ajungă la 100 de unități, ceea ce ar putea duce la o triplare a cifrei de afaceri, spre valoarea de 90 milioane euro.

Compania Noriel a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu ca importator și distribuitor de jucării și de jocuri, iar în 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de producție de jocuri de carton si puzzle-uri.

JYSK deschide un magazin în Alexandria, al 42-lea din România CITEȘTE ȘI JYSK deschide un magazin în Alexandria, al 42-lea din România

Anul trecut, compania și-a schimbat proprietarii, fiind preluată de Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est, pentru 24 milioane euro.

În România, Enterprise Investors este prezent din 2000, iar în prezent are în portofoliu firma de construcții Macon Deva.

În noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
noriel megastore
iulius mall suceava