Directorul general al ANPC atrage atenția că multe dintre jucăriile vândute pe piață sunt neconforme și prezintă numeroase pericole pentru copii

Directorul general al ANPC atrage atenția că multe dintre jucăriile vândute pe piață sunt neconforme și prezintă numeroase pericole pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2017

Multe dinrtre jucăriile care se vând pe piață în luna decembrie sunt neconforme, unele apărând și pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării cu probleme, a anunțat, vineri, derectorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel. Potrivit acestuia, multe dintre jucării conțin substanțe chimice periculoase sau prezintă risc de strangulare, sufocare sau rănire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Luna decembrie este luna în care noi, părinții, achiziționăm pentru copiii noștri cadouri, jucării. O parte dintre ele se regăsesc și pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării neconforme”, a declarat, Paul Anghel.

Acesta a explicat că sunt numeroase jucării periculoase care ar trebui evitate, scrie News.ro.

”Jucării care sunt umplute cu soluții despre care nu știm ce compoziție au. Sau slime-uri care sunt foarte la modă pentru copiii noștri, dar despre care s-a constat că pot conține anumite metale grele”, mai spune directorul generall all ANPC.

În plus, Paul Anghel precizează că sunt jucării care au elastice sau cordoane și pot sugruma copilul.

Magazinele online au pregătit campanii de reduceri de Crăciun de până la 75% CITEȘTE ȘI Magazinele online au pregătit campanii de reduceri de Crăciun de până la 75%

Componentele mici ale jucăriilor, sunt, potrivit lui Anghel, alte detalii la care părinții care vor facă o bucurie copiilor trebuie să fie atenți pentru a nu-i pune în pericol.

”Există anumite rățuște plutitoare al căror sistem de piuitoare se poate detașa destul de ușor, putând fi ingerat de către copil”, explică Paul Anghel.

Potrivit acestuia, mai sunt în magazine animale, reptile, șerpi, care, pe lângă conținutul de chimicale, pot sufoca, pot duce la asfixiere mecanică.

Anghel al precizat că, în timpul controalelor efectuate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, au fost depistate, de exemplu, păpuși al căror păr se desprinde destul de ușor, dar și puști sau pistoale care ”dezvoltă o forță cinetică suficient de mare ca să poată răni și un adult, darămite un copil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
jucarii
anpc