Dispozitivul pentru fumat iQOS, lansat de Philip Morris în București, Moscova și Lisabona

Dispozitivul pentru fumat iQOS, lansat de Philip Morris în București, Moscova și Lisabona
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 nov 2015

Un nou produs Philip Morris va fi lansat în această lună pe piețele din România, Rusia și Portugalia. iQOS - posibil acronim pentru "I quit ordinary smoking", un dispozitiv hibrid între țigările electronice și cele tradiționale menit să reducă riscurile fumatului asupra sănătății, a fost testat anterior în Japonia și Italia, în cadrul unui program pilot demarat în noiembrie 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Continuăm extinderea iQOS la nivel geografic cu lansări în Moscova, Lisabona și București. Lansările vor fi graduale și se vor concentra inițial pe activități în magazinele reprezentative, precum și pe promovarea word-of-mouth (prin intermediul comunicării dintre consumatori – n.r.) și pe vânzările online, unde este cazul", a declarat miercuri directorul financiar al Philip Morris International (PMI), Jacek Olczak, într-o conferință cu investitorii organizată la New York.

Dispozitivul iQOS se aseamănă țigărilor electronice și poate fi folosit fără probleme în spațiile în care este interzis fumatul, însă acesta nu funcționează pe bază de lichid, ci cu ajutorul unei mini-țigarete care este încălzită electronic, fără ca tutunul să fie ars.

Pe lângă lansările din București, Moscova și Lisabona, producătorul țigărilor Marlboro a anunțat că va extinde promovarea noului dispozitiv și în orașele italiene Roma și Torino, precum și în mai multe orașe din Japonia, unde estimează că va atinge o acoperire de peste 60% în rândul fumătorilor până la finalul anului.

iQOS a fost testat inițial în orașele Milano (Italia) și Nagoya (Japonia).

Philip Morris anticipează un declin de 2,5% al volumului global de țigări în acest an, după scăderi de 3,4%, respectiv 2,7% în 2013 și 2014.

Grupul american Philip Morris, lider mondial în fabricarea de produse din tutun, și-a lansat activitatea pe piața din România în 1993, iar în 1998 a început producția, cu o investiție de 100 milioane dolari într-o fabrică de țigarete în Otopeni, județul Ilfov. PMI are în portofoliu mărci precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims și L&M.

PMI este prezent în România prin două companii: Philip Morris Trading (platforma de distribuție) și Philip Morris România (fabrica de țigarete).

viewscnt
Afla mai multe despre
philip morris
iqos
tigari electronice
dispozitiv
hibrid
fumat