Două fonduri de investiții au preluat participații la eBay și insistă pentru reforme, inclusiv vânzări de active

Două fonduri de investiții au preluat participații la eBay și insistă pentru reforme, inclusiv vânzări de active
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2019

Fondurile de investiții Elliott Management și Starboard Value au cumpărat participații la eBay și exercită presiuni pentru schimbări, inclusiv vânzarea unor afaceri ale companiei de comerț electronic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al eBay, Elliott a cerut eBay să vândă divizia de comercializare de bilete la evenimente StubHub și eBay Classifieds Group, în cadrul unui plan care, potrivit acestor fonduri, tranzacții care pot dubla valoarea companiei, scrie News.ro.

Starboard a cumpărat la rândul său o participație la eBay și a cerut în ultimele luni schimbări, inclusiv vânzări de active, a declarat separat o sursă apropiată situației.

Ikea schimbă strategia: deschide primul său magazin din centrul unui oraș CITEȘTE ȘI Ikea schimbă strategia: deschide primul său magazin din centrul unui oraș

Reprezentanții Starboard nu au răspuns solicitărilor de informații.

Acțiunile eBay au crescut marți cu până la 12%, dar în ultimul an s-au depreciat cu 25%.

Elliott, care deține o participație de peste 4% la eBay, a afirmat că acțiunile companiei ar putea urca până în 2020 la 55-63 de dolari pe unitate, dacă va fi aplicat planul de restructurare propus.

Ebay a anunțat că va analiza propunerea și că este interesată să colaboreze cu Elliott.

Compania de comerț electronic a mai fost în trecut o țintă a fondurilor activiste de investiții. În 2014, investitorul Carl Icahn a cerut eBay să separe divizia de plăți PayPal, solicitare pe care compania a urmat-o în 2015.

Potrivit Elliott, StubHub ar putea valora singură 3,5-4,5 miliarde de dolari, iar eBay Classifieds, care are prezență internațională, ar putea fi vândută sau separată de grup la o valoare de 8-12 miliarde de dolari.

Elliott a mai solicitat o întâlnire inițială cu board-ul eBay, pentru a discuta preocupările sale și pentru ca board-ul să înființeze o comisie, în vederea punerii în aplicare a planului de reforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
elliott management
starboard value
ebay