După succesul înregistrat de restaurant, IKEA amplasează o rulotă cu preparate la grătar lângă magazinul din Băneasa

După succesul înregistrat de restaurant, IKEA amplasează o rulotă cu preparate la grătar lângă magazinul din Băneasa
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 24 oct 2016

IKEA România a precizat la solicitarea Profit.ro că va deschide din luna noiembrie un ”food truck” (rulotă) cu preparate la grătar în apropiere de magazinul de mobilă și decorațiuni din Băneasa, singurul pe care îl deține în România, de unde clienții vor putea lua preparatele la pachet, în caserole. Restaurantul magazinului din Băneasa, precum și zona de hotdogs și înghețată sunt un real succes pentru retailer, reprezentând 8% din vânzările totale în anul de catalog 2015 (1 septembrie 2014 – 31 august 2015), respectiv 34,2 milioane lei, fără TVA (7,7 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”IKEA va deschide un food truck cu preparate la grătar în apropiere de magazinul IKEA, în luna noiembrie. Rulota este amplasată în laterala din dreapta magazinului IKEA (înspre Băneasa Shopping City). Clienții vor putea lua preparatele la pachet, în caserole, iar în zonă nu vor fi amplasate mese. Programul de funcționare va fi: zilnic, între 12:00 – 20:00 (8 ore)”, au declarat reprezentanții companiei.

În anunțul publicat în Monitorul Oficial se menționează însă că “IKEA dorește amplasarea unei terase (mese scaune, umbrele pentru proiecție solară) pe terenul aflat în proprietatea sa, în vederea desfășurării unor activități de alimentație publică”.

Departamentul IKEA Food, format din restaurantul IKEA, magazinul de delicatese suedeze și Bistro (hotdogi, înghețată) a înregistrat în anul de catalog 2015 vânzări cu 9,63% mai mari față de anul anterior, numărul de hot-dogs vânduți s-a situat la 3,5 milioane, iar cel al chifteluțelor la 4,8 milioane.

Magazinul a fost vizitat de 3,2 milioane persoane în perioada menționată.

IKEA România se transformă din SRL în SA, directorii vor fi controlați de un Consiliu de Supraveghere cu manageri străini CITEȘTE ȘI IKEA România se transformă din SRL în SA, directorii vor fi controlați de un Consiliu de Supraveghere cu manageri străini

IKEA a înregistrat în anul de catalog 2015 cea mai mare creștere a vânzărilor de la deschiderea din 2007, de 12,37%, la 427,47 milioane lei (fără TVA).

Al doilea magazin IKEA din București va fi deschis pe Bulevardul Theodor Pallady, unde compania suedeză a cumpărat un teren în acest an. Acesta va fi mai mare decât cel din Băneasa și va necesita investiții de câteva zeci de milioane euro. Compania vede un potențial pentru deschiderea a nouă magazine în România în următorii ani.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni fondată în 1943 de omul de afaceri suedez Ingvar Kamprad.

Grupul mai deține în România și o companie de dezvoltare imobiliară - Interprime Properties, dar și aproximativ 46.700 de hectare de pădure prin Ikea Resource Independence (IRI) Investments.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
terasa
restaurant