eMAG vrea să introducă plata facturilor la utilități, pe site sau automat, fără costuri suplimentare

eMAG vrea să introducă plata facturilor la utilități, pe site sau automat, fără costuri suplimentare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 oct 2016

eMAG, cel mai mare retailer local online, intenționează să ofere clienților posibilitatea achitării facturilor la utilități printr-un serviciu de plată fără costuri suplimentare, a declarat pentru Profit.ro omul de afaceri Iulian Stanciu, care deține peste 20% din Dante International, administratorul eMAG.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Plecând de la o bază de zeci de mii de clienți care utilizează eMAG lunar, ne dorim să construim, în prima fază, plata de utilități. Vrem să oferim clienților simplitate, cu un click pe site sau chiar automat, pentru a achita utilitățile dintr-un singur loc”, a explicat Stanciu.

El a adăugat că proiectul este în faza de concept, în lunile următoare urmând să fie estimate și cifrele privind numărul de tranzacții și de clienți care vor utiliza noul serviciu.

“Ne dorim să fie gratuit pentru clienți”, a menționat omul de afaceri.

Anul trecut, PayPoint, un operator de plăți în numerar și online din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a raportat pentru România o creștere a numărului de tranzacții pentru anul financiar 2015-2016, încheiat la 31 martie. Astfel, compania a consemnat pe plan local un volum de 60,2 milioane tranzacții plăți facturi, cu 12,7% mai mult comparativ cu anul financiar 2014-2015.

Enel plătește 3,8 mil. lei plus TVA celor de la PayPoint pentru servicii de încasare a facturilor de curent CITEȘTE ȘI Enel plătește 3,8 mil. lei plus TVA celor de la PayPoint pentru servicii de încasare a facturilor de curent

Totodată, PayPoint a raportat creșteri semnificative și pe celelalte segmente de plăți, de la cel al încărcării electronice a cartelelor telefonice preplătite, la transferul de bani sau plata contravalorii rovinietei.

Activitatea PayPoint în România este profitabilă, cu un rezultat net de 13,9 milioane de lei în 2015, în creștere cu 14% față de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

eMAG este cel mai mare retailer online din România, cu afaceri de 1,7 miliarde de lei în 2015, în urcare cu 36,4% față de anul precedent.

Dante International are ca acționari pe Intervision (Services) Holdings BV (Olanda), o companie deținută de grupul sud-african Naspers, cu o participație de 77,44%, și Iulian Stanciu - 22,56%.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
facturi
utilitati
plata