Eurostat: România a înregistrat în decembrie a treia mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE

Eurostat: România a înregistrat în decembrie a treia mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul din UE
scris 3 feb 2017

România a înregistrat în decembrie a treia mare creștere anuală a vânzărilor cu amânuntul din Uniunea Europeană, de 7,9%, creșteri mai mari fiind înregistrate în Luxemburg, de 14,7%, și în Slovenia, de 10,1%, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Media la nivelul Uniunii Europene a fost o creștere de 2,3% a afacerilor cu amănuntul comparativ cu decembrie 2015, iar în zona euro de 1,1%, scrie News.ro.

Scăderi au avut loc în Finlanda (-2,2%), Germania (-1,1%), Danemarca și Austria (-1%) și Malta (-0,7%).

Comparativ cu luna noiembrie, afacerile cu amănuntul din România au scăzut cu 0,1%.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate de Finlanda (-3,2%), Marea Britanie (2,8%), Irlanda și Suedia (-2,7%), iar cele mai mari creșteri în Luxemburg (1,9%), Belgia(1,1%) și Franța (0,8%).

La nivelul UE, afacerile de retail au scăzut în decembrie cu 0,8% față luna precedentă, iar în zona euro au coborât cu 0,3%.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a decis să conteste la Curtea Constituțională ordonanța Guvernului care schimbă Codul Penal CITEȘTE ȘI Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a decis să conteste la Curtea Constituțională ordonanța Guvernului care schimbă Codul Penal

Eurostat calculează afacerile cu amănuntul ajustate la factorii de calendar și sezonieri.

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat vineri că cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a crescut în 2016 cu 13,5% față de anul precedent, cel mai înalt ritm din 2007. În decembrie, vânzările de retail au urcat cu doar 7,2% față de ultima lună din 2015, sub așteptările din piață.

Comparativ cu luna noiembrie 2016, afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut în decembrie cu 5,4%, pe serie brută, dar au scăzut cu 0,1% în cifre ajustate la influențele sezoniere și în funcție de numărul de zile lucrătoare, arată datele INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
retail
vanzari cu amanuntul