EXCLUSIV Cel mai mare producător mondial de automate pentru colectarea de PET-uri, doze și sticle intră în România și așteaptă ca Guvernul să lanseze taxa pe ambalaje

EXCLUSIV Cel mai mare producător mondial de automate pentru colectarea de PET-uri, doze și sticle intră în România și așteaptă ca Guvernul să lanseze taxa pe ambalaje
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 22 apr 2021

Producătorul norvegian de aparate de colectare a ambalajelor de băuturi TOMRA, cu venituri anuale de aproape 1 miliard de euro, a intrat pe piața românească, unde vrea să angajeze până la 50 de persoane, și se pregătește pentru lansarea sistemului național de garanție-returnare pentru PET-uri, doze de aluminiu și sticle.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Vrem să avem o organizație locală care să deservească clienții din România. Mărimea organizației va depinde de cum va arăta sistemul de depozitare atunci când va fi finalizat, dar ne așteptăm ca echipa să fie cuprinsă între 20 și 50 de persoane”, a comunicat TOMRA pentru Profit.ro.

Sistemul de garanție - returnare presupune plata unei sume suplimentare (de 50 de bani, în cazul României) la achiziția unui produs și restituirea acesteia către cumpărător la momentul reciclării ambalajului la un punct de returnare, de obicei la comerciant.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Mai departe, deșeurile vor ajunge la centre de reciclare, unde vor fi transformate în materie primă pentru producerea altor ambalaje.

Sistemul este folosit în peste 40 de țări și ar putea fi pus în practică și pe plan local, din 2022. România – una dintre codașele Europei în privința reciclării – încearcă astfel să se conformeze normelor UE.

Reprezentanții companiei spun, de asemenea, că vor evalua posibilitatea de a avea facilități de producție în România, în funcție de cum va arăta sistemul de garanție-returnare, și prezintă ca exemplu asamblarea locală a unora dintre produsele TOMRA.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

TOMRA Systems este cel mai mare producător de aparate folosite ca infrastructură de colectare și plată a garanției în cadrul sistemelor de garanție - returnare aplicate în diverse țări. Principalii clienți ai acesteia sunt retailerii, obligați de legislație să asigure preluarea deșeurilor de ambalaje.

Compania are 4.300 de angajați și a raportat pentru anul trecut venituri de aproape 990 de milioane de euro și un profit net de 79,4 milioane de euro.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

TOMRA a instalat până în prezent circa 80.000 de aparate de colectare și plată a garanției, în peste 60 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
colectare
ambalaje
automate
tomra