EXCLUSIV PROFIT TV - Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, pregătește "o fabrică de mâncare" în Buftea, pe un amplasament distrus de incendiu în 2018

EXCLUSIV PROFIT TV - Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, pregătește "o fabrică de mâncare" în Buftea, pe un amplasament distrus de incendiu în 2018
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 20 apr 2021

Grupul Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, va finaliza în vara acestui an o "fabrică de mâncare gătită", după o investiție de până la 1,3 milioane de euro în construcția propriu-zisă și utilaje. Noua facilitate de producție este dezvoltată pe amplasamentul unei hale distruse de un incendiu, în 2018, lângă actuala fabrică Angst din Buftea, a anunțat la Profit TV Sorin Minea, proprietarul Angst.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Construcția în sine va costa circa 1 milion de euro. Până acum am cheltuit circa 800.000 de euro și mai am costuri cu pardoselile și curentul electric. Utilajele vor fi și ele undeva între 100.000 și 300.000 de euro”, a declarat pentru Profit.ro proprietarul grupului Angst.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Construcția va avea o suprafață de circa 2.000 metri pătrați, mai mare față de linia de producție arsă în incendiul din 2018, și este situată lângă actuala fabrică Angst, unde compania produce atât preparate din carne, cât și mâncare ready meal.

Angst va păstra, și după inaugurarea noii fabrici, linia dedicată mâncărurilor proaspete, cu termen de valabilitate scurt, având astfel o mai mare flexibilitate în privința sortimentelor produse.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Hala de producție ready meal din Buftea a ars într-un incendiu în noiembrie 2018. Spațiul era asigurat, astfel că Angst și-a putut recupera pierderile.

Anul trecut, pandemia COVID a dus la o scădere de piață în industria alimentară, iar trendul este posibil să continue în 2021. Și business-ul Angst a resimțit efectele pandemiei, afacerile grupului scăzând mai ales în prima parte a anului, urmată de o revenire a vânzărilor.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

“Nu pot să spun că suntem într-o situație proastă. Ne-am restructurat, am făcut cam tot ce trebuia făcut. (...) La ora actuală suntem în targetul planificat”, spunea Minea în februarie pentru Profit.ro.

Grupul Angst include, pe lângă facilitatea de producție din Buftea, o fabrică de produse crud-uscate la Sinaia (Salsi).

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Produsele companiei sunt disponibile în marile rețele comerciale și în magazinele proprii. În prezent, compania are trei magazine, toate în București, și vrea să deschidă până la sfârșitul verii alte 2 sau 3 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
angst
fabrică