Ferrero a pierdut zeci de milioane de euro din cauza contaminării ciocolatei cu salmonela

Ferrero a pierdut zeci de milioane de euro din cauza contaminării ciocolatei cu salmonela
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Scandalul din jurul apariției salmonelei în ciocolata Kinder a costat compania italiană Ferrero zeci de milioane de euro, a declarat directorul diviziei franceze, Nicolas Neikov, într-un interviu pentru ziarul Le Parisien. Sursa de infecție a fost identificată la o fabrică din Arlon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am pierdut 40% din cifra de afaceri de Paște, ceea ce este deosebit de dureros pentru noi. Pierderea financiară totală se va ridica la câteva zeci de milioane de euro", a spus el.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Până în prezent, Ferrero a primit peste 150.000 de cereri de despăgubiri, dintre care 90% au fost satisfăcute prin cupoane de reducere pentru produsele companiei, în valoare totală de puțin sub 2 milioane de euro, scrie Adevarul.Despăgubiri directe vor fi plătite individual celor care prezintă simptome grave sau sunt internați în spital, a dat asigurări Neikov.

Potrivit acestuia, după identificarea sursei de infecție la uzina din Arlon, compania a fost nevoită să elimine peste 3.000 de tone de produse. Conform constatărilor preliminare ale anchetei interne, sursa salmonelei se afla în filtrul rezervorului de unt. Încă nu se știe exact cum a avut loc contaminarea.

Neikov a spus că firma a detectat prima dată salmonella în produsele sale pe 15 decembrie și a oprit imediat producția la această fabrică. De asemenea, Neikov a adăugat că primele semnale despre o posibilă infecție au venit de la autoritățile sanitare germane abia pe 24 martie, puțin mai târziu li s-au alăturat autoritățile de reglementare din Marea Britanie și Franța. Dar abia la începutul lunii aprilie, compania a decis pentru prima dată să recheme produse din magazine.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Neikov a menționat că Ferrero se așteaptă să reia producția la fabrica din Arlon pe 13 iunie. Pentru a face acest lucru, angajații companiei intenționează să scoată 10.000 de piese de pe transportor și să le curețe. În paralel, compania examinează materiile prime din care se prepară delicatesa pentru a detecta o posibilă sursă de contaminare.

Pe 11 aprilie, Parchetul Provincial din Luxemburg a început să colecteze informații despre contaminarea cu salmonela a ciocolatei produse la fabrica Ferrero din Arlon. Câteva sute de cazuri de infecție cu salmonela, apărute în Europa ar putea fi asociate cu aceasta. Pe 8 aprilie, Agenția Federală Belgiană pentru Siguranța Lanțului Alimentar a decis să închidă temporar fabrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrero
salmonela