Fondul suveran al Singapore GIC a primit acordul pentru a cumpăra dezvoltatorul de spații logistice P3, prezent și în România

Fondul suveran al Singapore GIC a primit acordul pentru a cumpăra dezvoltatorul de spații logistice P3, prezent și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2017

Fondul suveran al Singapore GIC a primit acordul organismelor de reglementare europene pentru a cumpăra dezvoltatorul de spații logistice P3, prezent și în România, de la TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, anunțată în luna noiembrie, se ridică la 2,4 miliarde de euro si reprezintă cea mai mare tranzacție de real estate din 2016 din Europa, dar și din România.

TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătrați.

În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziții pe piețe europene cheie, crescându-și cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăți, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locații în 9 țări. În aceeași perioadă P3 și-a mărit de trei ori portofoliul de clienți, confirmând cererea puternică și în creștere pentru spații logistice premium.

P3 a încheiat de curând procesul unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituții financiare internaționale de prestigiu, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susținerii strategiei sale de dezvoltare.

Cu ajutorul noului său acționar, P3 intra într-o nouă fază de dezvoltare având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spații logistice. În prezent sunt în fază de construcție 11 șantiere cu un total de 300.000 de metri pătrați de spații logistice și care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, ce cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.

GIC este una dintre cele mai importante companii de investiții la nivel global cu active în administrare de peste 100 de miliarde de dolari. Înființată în 1981 pentru a securiza viitorul financiar al statului Singapore, firma administrează rezervele sale externe.

Ca investitor pe termen lung, GIC este poziționat în mod unic pentru investiții într-o gamă largă de clase de active, incluzând imobiliare, capital privat, titluri de capital și venit fix. GIC are investiții în peste 40 de state, pe piețele emergente intrând cu investiții de mai bine de 20 de ani. În sectorul imobiliar, GIC investește în toate elementele structurii de capital, atât în piețele imobiliare private, cât și în cele publice. Având sediul în Singapore, GIC are peste 1.300 de angajați în cele 10 birouri situate în principalele centre financiare ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
singapore gic
tpg real estate
ivanhoé cambridge