Grupul sud-african Naspers își separă activele internaționale, inclusiv eMag, și pregătește listarea noii companii la Amsterdam

Grupul sud-african Naspers își separă activele internaționale, inclusiv eMag, și pregătește listarea noii companii la Amsterdam
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 mar 2019

Grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, acționarul majoritar al eMag, a anunțat că va separa activele internaționale de grup, inclusiv participația la eMag, într-o nouă companie, ce va fi listată pe bursele din Amsterdam și Johannesburg. Entitatea rezultată va fi cea mai mare companie de consum din online-ul european listată la bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua companie va include, pe lângă participația de aproape 80% la cel mai mare retailer online din România, pachetul de aproximativ 31% deținut la gigantul chinez din technologie Tencent, evaluat la peste 130 miliarde de dolari, precum și participațiile la platformele de anunțuri, turism, educație, socializare și livrări mâncare din portofoliu, printre care OLX, Avito, mail.ru, letgo, PayU, Swiggy, iFood, DeliveryHero, Udemy și MakeMyTrip.

În calitate de “cea mai mare companie europeană de consum din online în funcție de valoarea activelor”, noua companie va oferi investitorilor acces direct la portofoliul Naspers de active internaționale, potrivit grupului sud-african.

Proprietarul PRO TV analizează o fuziune sau vânzarea către un investitor strategic CITEȘTE ȘI Proprietarul PRO TV analizează o fuziune sau vânzarea către un investitor strategic

Naspers intenționează să listeze o participație de aproximativ 25% din viitoarea companie pe bursa Euronext de la Amsterdam în a doua jumătate a anului, operațiune urmată de o listare secundară pe bursa de la Johannesburg.

Naspers este cel mai mare grup de media și internet din Africa de Sud și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie la nivel global. Grupul controlează, prin intermediul companiei Dante Internațional, un pachet de 79,98% din acțiunile eMag, restul acțiunilor revenind omului de afaceri Iulian Stanciu.

Profit.ro a relatat, recent, că Naspers a evaluat Dante Internațional la peste 1 miliard de dolari, în urma unei operațiuni de majorare a capitalului.

Tot pe piața românească, Naspers controlează OLX.ro, cea mai mare platformă de anunțuri de pe piața locală, precum și procesatorul de plăți PayU România.

viewscnt
Afla mai multe despre
naspers
active internationale
separare
listare
euronext
amsterdam
emag
dante international