Herbalife va plăti 200 milioane dolari în SUA, pentru a evita acuzațiile că ar fi o schemă piramidală

Herbalife va plăti 200 milioane dolari în SUA, pentru a evita acuzațiile că ar fi o schemă piramidală
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Compania de vânzări directe Herbalife, specializată în comercializarea de produse cosmetice și suplimente nutritive, a ajuns la un acord cu Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a Statelor Unite prin care va plăti 200 de milioane de dolari pentru a evita acuzația că ar fi o schemă piramidală, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acordul este o lovitură pentru managerul de fonduri de hedging Bill Ackman, care de ani de zile face plasamente împotriva acțiunilor producătorului de suplimente nutritive, arată news.ro.

Herbalife este o companie de vânzări directe prin metoda Multi Level Marketing, înființată în 1980. Compania comercializează în principal produse cosmetice și suplimente nutritive.

Acțiunile Herbalife sunt în creștere cu aproape 18% în urma informației.

Herbalife a mai anunțat că board-ul a aprobat ca investitorul Carl Icahn să își majoreze participația la companie de la nivelul actual de 18,3% la 35%.

Lidl România pregătește tineri absolvenți pentru o carieră în retail, o parte în cadrul companiei CITEȘTE ȘI Lidl România pregătește tineri absolvenți pentru o carieră în retail, o parte în cadrul companiei

Icahn și Ackman au fost implicați într-un război al declarațiilor, legat de pariurile lor opuse față de acțiunile  companiei. Icahn l-a numit pe Ackman mincinos și copil plângăcios, într-un inteviu la CNBC din 2013. Între timp cei doi s-au împăcat.

Fondul Pershing Square Capital Management al lui Ackman a dezvăluit că a pariat pe termen scurt 1 miliard de dolari împotriva Herbalife, în 2012.

Icahn a spus vineri că este timpul ca Herbalife să ia în considerare oportunități strategice.

Acordul Herbalife cu autoritățile a venit la o zi după ce Ackman a spus că pariază încă împotriva acțiunilor Herbalife, iar investigația FTC nu se va încheia bine pentru companie, întrucât modelul de afaceri al acesteia nu se bazează pe vânzările efective.

Herbalife a precizat că va restructura afacerile din SUA, astfel încât distribuitorii să fie recompensați în funcție de vânzări și nu în funcție de numărul persoanelor recrutate.

Amenzi triplate marilor magazine pentru vânzarea alimentelor expirate – proiect CITEȘTE ȘI Amenzi triplate marilor magazine pentru vânzarea alimentelor expirate – proiect

Compania va plăti distribuitorii în baza vânzărilor de retail și va oferi facturi pentru tranzacții.

FTC a lansat investigația împotriva Herbalife în 2014, în urma acuzațiilor făcute de Ackman, că modelul de afaceri al companiei este fraudulos, comparabil cu o schemă piramidală, întrucât plătește membrii în funcție de numărul persoanelor recrutate și nu în funcție de vânzarea produselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
herbalife
acuzatie
schema