INFOGRAFIC România, al șaptelea producător de bere din Uniunea Europeană

INFOGRAFIC România, al șaptelea producător de bere din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

România a fost al șaptelea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE în 2020, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, s-au produs în Uniunea Europeană aproape 32 miliarde de litri de bere cu alcool, producția UE fiind echivalentul a aproximativ 74 de litri per locuitor, scrie Agerpres.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

În plus, în 2020 s-au produs în UE 1,4 miliarde de litri de bere care nu conținea deloc alcool sau conținea mai puțin de 0,5%.

Comparativ cu 2019, producția UE de bere care conține alcool a scăzut cu 8%, în timp ce producția de bere care nu conținea deloc alcool sau conținea mai puțin de 0,5% a rămas stabilă.

INFOGRAFIC România, al șaptelea producător de bere din Uniunea Europeană

În rândul statelor membre UE, principalii producători de bere în 2020 au fost Germania (7,5 miliarde de litri de bere, sau 24% din producția totală a UE), Polonia (3,8 miliarde de litri de bere, sau 12% din producția totală a UE), Spania (3,3 miliarde de litri de bere, sau 10% din producția totală a UE), Olanda (2,5 miliarde de litri de bere, sau 8% din producția totală a UE), Franța (2,1 miliarde de litri de bere, sau 7% din producția totală a UE), Cehia (1,8 miliarde de litri de bere, sau 6% din producția totală a UE) și România (1,7 miliarde de litri de bere, sau 5% din producția totală a UE).

Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare CITEȘTE ȘI Un nou sortiment de înghețată retras de la vânzare

Comparativ cu 2019, Slovacia a înregistrat cea mai mare creștere a producției de bere care conține alcool (25%), urmată de Grecia, Lituania și Franța (toate cu 3%).

În contrast, producția de bere aproape s-a înjumătățit în Italia în 2020 (minus 46% față de 2019), scăderi importante fiind înregistrate și în Croația (minus 29%), Spania (minus 14%), Ungaria (minus 13%) și Austria (minus 11%).

Olanda a exportat anul trecut 1,9 miliarde de litri de bere care conținea alcool (reprezentând 21% din total exporturilor de bere ale blocului comunitar), țara fiind cel mai mare exportator în rândul statelor membre UE, urmată de Belgia (1,7 miliarde de litri; 19%), Germania (1,5 miliarde de litri; 17%), Franța și Cehia (ambele cu 0,5 miliarde de litri; 6%), Irlanda și Polonia (ambele cu 0,4 miliarde de litri; 5%).

Principalele destinații pentru exporturile către țările din afara UE au fost Statele Unite (895 milioane de litri; 22% din totalul exporturilor de bere în afara blocului comunitar) și Marea Britanie (881 milioane de litri; 21%).

INFOGRAFIC România, al șaptelea producător de bere din Uniunea Europeană

Cu 0,8 miliarde de litri, Franța a fost cel mai mare importator de bere care conținea alcool în 2020 (reprezentând 16% din total importurilor de bere ale blocului comunitar). Germania a importat 0,7 miliarde de litri (13%), Italia, 0,6 miliarde de litri (12%), Olanda, 0,6 miliarde de litri (11%) iar Spania (0,5 miliarde de litri; 10%).

Importurile de bere care conține alcool din țări din afara UE sunt marginale comparativ cu importurile din interiorul blocului comunitar. În privința importurilor din afara UE, statele membre au favorizat berea britanică (268 milioane de litri) și mexicană (95 milioane de litri).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Internaționale a Berii, celebrată în prima zi de vineri a lunii august

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
uniunea europeană