Jachete de iarnă pentru bărbați: un ghid de modele și tendințe

Jachete de iarnă pentru bărbați: un ghid de modele și tendințe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 iun 2022

Este cel mai bine să îți faci vara sanie și iarna car. Ce dacă este vară, soare, cald, iar iarna pare departe: este cel mai bine pentru bugetul tău să iei de pe acum în considerare cumpărarea unei geci de iarnă care să te mențină călduros la vară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pe lângă faptul că vei evita stresul ca frigul să te prindă nepregătit, vei evita și aglomerația din magazine când toată lumea își va căuta o geacă de iarnă în același timp. În plus, vara ai cele mai multe șanse de a găsi reduceri considerabile la diverse articole de iarnă, deci ai putea economisi și ceva bani dacă îți cumperi de pe acum o geacă.

Geaca bărbați este principala piesă de îmbrăcăminte dintre cele care îți completează garderoba de iarnă. Astăzi îți dezvăluim jachetele de iarnă must-have pentru bărbați concepute de marile branduri internaționale de modă pentru sezonul rece.

Parka

Acest model de geacă bărbați are o legătură intrinsecă cu moda Britpop a anilor 1990 și este un clasic în colecțiile de iarnă ale modei internaționale. Parka a luat naștere ca un articol de îmbrăcăminte tipic inuiților, o populație din Arctica care a inventat acest model cu glugă și blană pentru a se izola de frig.

Confecționate inițial din piele de caribu sau de focă, parka moderne sunt disponibile în tot felul de țesături, cum ar fi nailon, poliester, lână sau texturi impermeabile.

Lite Bomber

Bomberul este un must-have atemporal care revine din colecție în colecție. Cunoscută pentru faptul că este destul de voluminoasă, această geacă bărbați a primit o a doua viață în ultimii ani datorită țesăturilor inovatoare și noilor frontiere ale designului liniilor vestimentare, care au dat naștere unor jachete bomber practice și elegante care completează cataloagele de jachete bărbați de iarnă.

Jacheta bombardier trebuie purtată împreună cu hanorace sau pulovere care nu sunt prea voluminoase. Acestea sunt recomandate celor cu un fizic subțire și zvelt.

Palton lung clasic

Printre modelele de geacă bărbați de iarnă, nu putem să nu includem clasicul palton lung, care poatefi purtat cu un look predominant elegant. De asemenea, poate fi purtat peste puloverele cu un volum substanțial și arată foarte bine cu puloverele pe gât. Paltonul cu un singur nasture este cu siguranță un model standard atemporal de jachete bărbați care nu poate lipsi din garderoba ta de iarnă.

De obicei, modelele clasice au trei nasturi. Te sfătuim să optezi pentru modele cu linii drepte și monocrome, pentru a nu-ți îngreuna prea mult ținuta. Paltonul lung clasic este una dintre acele piese vestimentare clasice și atemporale pe care ar trebui să le păstrezi mereu în garderoba ta pentru evenimente speciale sau pentru a-ți face look-ul de zi cu zi mai elegant.

Jachetă cu pieptar dublu

Un sacou cu două rânduri de nasturi este mai formal decât unul cu un singur rând. Aceste jachete bărbați au patru, șase sau opt nasturi în față. Modelul standard are șase nasturi. Designul acestor jachete bărbați tinde să evidențieze umerii. Caracteristica tipică a jachetelor cu croială dublă este închiderea din față, care constă în două clapete suprapuse și cu nasturi.

Geacă bărbați matlasată

Jachetele matlasate reprezintă punctul de întâlnire între moda sport și cea casual ceva mai formală. Aceste jachete bărbați, foarte asemănătoare cu jachetele bombardier, dar mult mai puțin voluminoase, datorită recentelor progrese tehnologice din industria materialelor textile, se află de ani buni în topul cererii de jachete de iarnă pentru bărbați, deoarece sunt practice, nu sunt voluminoase și nici prea formale.

Pot fi combinate cu costume, blugi, pantaloni și arată bine atât la ținutele formale, cât și la cele informale. Cu toate acestea, totul depinde de caracteristicile modelului ales de geacă bărbați. De obicei, acestea sunt confecționate din materiale impermeabile și nu au o glugă fixă. Unele au o glugă mobilă sau o glugă în interiorul gulerului, care este fixată printr-un buzunar cu fermoar.

Trench

Ușor, impermeabil și foarte bun pentru protecția împotriva vântului, trench-ul este geaca de bărbați ideală pentru zilele cu vreme incertă. Există diverse modele de trench-uri care diferă în ceea ce privește materialele, culorile și lungimile. Trench-ul este confortabil de purtat și este util și în zilele de început de primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
jachete de iarnă
barbati