Just Eat Takeaway.com mărește comisionul impus restaurantelor pentru serviciile sale

Just Eat Takeaway.com mărește comisionul impus restaurantelor pentru serviciile sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2022

Just Eat Takeaway.com, cea mai mare companie online de comenzi de mâncare din Europa, mărește comisionul pe care îl percepe restaurantelor pentru serviciile sale cu aproximativ un punct procentual, pe majoritatea piețelor europene, a anunțat compania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din România, compania a ieșit la începutul lunii.

”Pot confirma că mărim comisioanele pentru prima dată în cinci ani, pe anumite piețe europene, ca răspuns la accelerarea inflației și creșterea costurilor operaționale”, a spus un purtător de cuvânt.

EXCLUSIV Lista nouă a schimbărilor fiscale: Impozit la fonduri de pensii, deduceri personale mai generoase, eliminarea scutirii la vânzarea de proprietăți imobiliare, pragul pentru TVA 5% la imobiliare scade, limitări la tichete masă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lista nouă a schimbărilor fiscale: Impozit la fonduri de pensii, deduceri personale mai generoase, eliminarea scutirii la vânzarea de proprietăți imobiliare, pragul pentru TVA 5% la imobiliare scade, limitări la tichete masă

O excepție notabilă este piața britanică, unde Just Eat concurează cu Deliveroo și Uber Eats, scrie News.ro.

Acțiunile Just Eat Takeaway, care au scăzut cu peste 60% în acest an, au închis luni în declin cu 0,1%, la 18,30 euro pe unitate.

Un purtător de cuvânt al asociației olandeze pentru restaurante și hoteluri, KHN, a declarat că a primit doar câteva plângeri de la membrii săi cu privire la comisioanele mai mari ale Takeaway, care apar pe măsură ce restaurantele se confruntă cu costuri mai mari din cauza inflației, care ân luna mai a fost de 8,1% în zona euro.

Când restaurantele cresc prețurile, comisioanele bazate pe un procent din dimensiunea comenzii cresc proporțional.

”KHN vede că, din cauza poziției dominante a platformelor, companiile de agrement nu se pot mișca liber”, a spus acesta, invocând un nivel ridicat de dependență de platformele de vânzări.

Un purtător de cuvânt al Uber Eats din Germania a declarat că compania ”nu plănuiește nicio modificare a taxei de serviciu pentru restaurante în acest moment”.

Un purtător de cuvânt al Deliveroo a declarat că nu poate comenta imediat. Delivery Hero din Germania, care deține un pachet majoritar de acțiuni în compania de livrare de alimente Glovo, cu sediul central în Barcelona, ​​a refuzat să spună dacă a mărit recent comisioanele pe piețele sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
just eat takeaway.com
comision