Lindt a câștigat un proces intentat pentru iepurașii săi de ciocolată

Lindt a câștigat un proces intentat pentru iepurașii săi de ciocolată
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Iepurașii de ciocolată înveliți în staniol ai companiei Lindt & Spruengl merită să beneficieze de o protecție împotriva produselor imitatoare, a decis cea mai înaltă instanță elvețiană, care a ordonat lanțului german de magazine Lidl să oprească imediat vânzarea unor produse similare în Elveția și să distrugă stocurile existente cu astfel de produse, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un sondaj comandat de Lindt a arătat că Iepurașul de Paște comercializat de acest producător de ciocolată este un produs foarte bine cunoscut de publicul larg, a precizat Tribunalul Federal din Elveția, adăugând că două produse existente pe piață prezintă o probabilitate mare de confuzie, deși există anumite diferențe în raport cu produsul original creat de Lindt, scrie Agerpres.

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei CITEȘTE ȘI FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei

Decizia de joi a răsturnat astfel sentința pronunțată de Tribunalul Comercial elvețian împotriva companiei Lindt, care era în favoarea a două unități din Elveția ale grupului Lidl anul trecut, ordonând totodată lanțului german de magazine să distrugă stocul său actual de iepurași din ciocolată.

Lindt, un producător elvețian de ciocolată premium, s-a luptat în mai multe instanțe de judecată în ultimii ani pentru a-și proteja unul dintre cele mai bine vândute produse ale sale.

Tribunalul Federal al Germaniei a decis anul trecut că nuanța aurie a staniolului în care sunt comercializați iepurașii de ciocolată produși de Lindt beneficiază de o protecție a mărcii comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
lindt
ciocolată