Mai multe loturi de înghețată Milka vor fi retrase de pe piață

Mai multe loturi de înghețată Milka vor fi retrase de pe piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2021

Mai multe loturi de înghețată Milka vor fi retrase de pe piață după ce s-a constatat că ingredientul stabilizator pe bază de plante depășește limitele legale pentru oxidul de etilenă, potrivit unui anunț postat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România produsele din gama sa de înghețată din loturile enumerate mai jos: Milka Vanilla&Chocolate Stick 20x71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023, Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023, Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023, Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023. Motivul rechemării: Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate mai sus, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă", se precizează în anunțul citat.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Producătorul precizează, în context, că stabilizatorii pe bază de plante utilizați de Froneri sunt livrați ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite și sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor, scrie Agerpres.

"Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină și am început o campanie de retragere a acestora. Toate celelalte produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus, nu sunt afectate", se arată în anunț.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Froneri solicită consumatorilor să nu consume produsele din loturile sus menționate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziționat. În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal. Returnarea produselor cu datele menționate ar trebui efectuată până la data de 9 august 2021.

Anterior, mai multe loturi de înghețată Mars - Bounty, Twix și Snickers - au fost retrase de pe piața din România din cauza oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
milka
înghețată