Mandatele membrilor CA al Prefera Foods, compania lui Raul Ciurtin, au expirat

Mandatele membrilor CA al Prefera Foods, compania lui Raul Ciurtin, au expirat
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2017

Mandatele membrilor Consiliului de Administrație al Prefera Foods, producător de conserve din carne și dulcețuri la care Raul Ciurtin, fostul proprietar al companiei de lactate Albalact, și-a majorat recent participația la peste 95%, au expirat de la jumătatea acestei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea societăților comerciale stabilește că, în caz de vacanță a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă actul constitutiv nu prevede altfel, pot fi numiți administratori provizorii, până la întrunirea AGA.

În acest sens, până la numirea noilor membri ai CA, mai exact până la sfârșitul lunii martie, Petru Sopa, care este manager general al companiei din ianuarie 2013, a fost numit președinte interimar al CA și administrator provizoriu. Înainte de a veni la Prefera Foods, Sopa a lucrat la Hame Romania, ca director comercial, precum și la alte companii, printre care Salconserv Mediaș, Scandia Romania, Nestle Romania.

Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, cumpărat de o companie din Thailanda într-o tranzacție de 180 milioane euro CITEȘTE ȘI Hotelul angelo by Vienna House Bucharest, cumpărat de o companie din Thailanda într-o tranzacție de 180 milioane euro

În același timp, tot până la 31 martie, Adrian Sebastian Radovici, director financiar la Albalact, companie cumpărată recent de la Raul Ciurtin de către francezii de la Lactalis, și Sorina Dirzu, șef resurse umane al companiei, vor avea și ei funcția de administrator provizoriu.

Prefera Foods a fost înființată în 2009 din fonduri proprii ale acționarilor, dar și cu  fonduri Sapard, investițiile totale ridicându-se la 8 milioane euro.

Producătorul are în portofoliu branduri precum Capricii și Delicii - mâncăruri gata pregătite la caserolă, pateuri cu 45% ficat, vegetale, piept de pui și pate-uri fără E-uri, mâncăruri, carne, sosuri, pastă de ardei și dulcețuri ecologice,  Meniu de-a gata - pate cu ficat sau vegetal, carne, mâncăruri de legume, mâncăruri gătite cu carne, bulion/pastă de tomate. Rodna - pate cu ficat, vegetal, carne, mâncăruri gătite cu carne, bullion și Călușar - pate de porc, vegetal, carne, mâncăruri gătite cu carne.

Fabrica Prefera Foods este situată în localitatea Oiejdea, județul Alba, acolo unde este se află și una din fabricile companiei de lactate Albalact, vândută anul trecut de Ciurtin către Lactalis.

În 2015, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Prefera Foods a raportat o cifră de afaceri de 32 milioane lei, în creștere cu 24,5% comparativ cu anul anterior, și și-a redus pierderile de la la 1,44 milioane lei

viewscnt
Afla mai multe despre
prefera
ciurtin
sopa