Nestle a început să transporte lapte praf cu avionul din Europa în SUA

Nestle a început să transporte lapte praf cu avionul din Europa în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2022

Grupul elvețian Nestle SA a anunțat că a început să transporte, cu avionul, lapte praf pentru bebeluși din Țările de Jos și Elveția în SUA, ca răspuns la criza de lapte praf din supermarketurile din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Într-un comunicat de presă, Nestle a precizat că a început să aducă lapte praf marca Gerber din Țările de Jos precum și lapte praf marca Alfamino din Elveția în SUA, scrie Agerpres.

McDonald\'s anunță că se retrage în totalitate din Rusia și că-și vinde toate activele ruse din cauza invaziei Ucrainei CITEȘTE ȘI McDonald's anunță că se retrage în totalitate din Rusia și că-și vinde toate activele ruse din cauza invaziei Ucrainei

"Am decis să dăm prioritate acestor produse pentru că ele răspund unui scop medical vital deoarece sunt destinate bebelușilor cu alergie la proteine din laptele de vacă. Ambele produse sunt deja importate dar am decis să urgentăm livrările pe calea aerului pentru a răspunde la nevoile urgente", a precizat Nestle.

O serie de retaileri americani, inclusiv Target Corp, CVS Health Corp și Walgreens Boots Alliance, au anunțat recent că au limitat achizițiile de lapte praf pentru bebeluși din cauza problemelor de aprovizionare. Aceste limitări vin după ce principalul furnizor din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piață o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, produse la fabrica sa din Michigan, după apariția unor reclamații cu privire la infecții bacteriene la bebelușii care au consumat produsele.

Separat, producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser a anunțat și el că a decis să majoreze producția de lapte praf cu aproximativ 30% și de asemenea să facă livrări mai frecvente către magazine pentru a contracara criza din supermarketurile din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
lapte praf