Noul proprietar al francizei McDonald's în România: Vrem să deschidem 1-2 restaurante în acest an. Din 2017, păstrăm ritmul anual de creștere de 4-5 restaurante

Noul proprietar al francizei McDonald's în România: Vrem să deschidem 1-2 restaurante în acest an. Din 2017, păstrăm ritmul anual de creștere de 4-5 restaurante

Daniel Boaje (Director General McDonald's România), Melo Hili (CEO Hili Ventures și Președinte Premier Capital) și Victor Tedesco, managing director Premier Capital

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 26 ian 2016

După ce Premier Capital, divizie a companiei malteze Hili Ventures, a anunțat preluarea francizei McDonald's pentru România pentru 65 de milioane de dolari, noii proprietari au explicat că planurile lor pentru piața locală includ, în acest an, remodelarea a cinci restaurante, deschiderea a maximum șapte noi McCafé-uri și cel mult două deschideri de restaurante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a investiției depinde, însă, de numărul total de restaurante pe care maltezii se vor hotărî să le deschidă, fiindcă, în medie, doar construirea unui restaurant este estimată la 1,4 milioane de euro.

”Suntem aici ca să investim. Vor fi deschideri în fiecare an.  Vrem să deschidem 1-2 în acest an și vom încerca să menținem ritmul de creștere”, spune Melo Hili, CEO Hili Ventures și Președinte Premier Capital.

Daniel Boaje, cel care va conduce în continuare operațiunile din România, a precizat că, începând cu 2017, vor să crească cu 4-5 restaurante pe an.

”După preluare, numărul de magazine pe care îl avem s-a dublat, cifra de afaceri de asemenea se va dubla, iar numărul de angajați va ajunge la 6.800, de la 2.800 cât aveam până acum”, a spus Victor Tedesco, managing director Premier Capital.

El estimează că, în 2016, grupul va realiza o cifră de afaceri de 230 de milioane de euro, din care mai bine de jumătate este reprezentată de operațiunile din România.  

Victor Tedesco a precizat că Premier Capital vrea să dezvolte 4 noi restaurante, anul acesta, în toate cele șase piețe pe care operează, iar până în 2018, grupul vrea să ajungă 150 de restaurante.

Din acționariatul Premier Capital SRL, compania care gestionează operațiunile din România, fac parte Premier Capital BV, o subsidiară a companiei malteze, înregistrată în Olanda, (90%) și Daniel Boaje (10%).

UPDATE: Premier Capital plătește 65,3 milioane dolari pentru franciza McDonald\'s în România CITEȘTE ȘI UPDATE: Premier Capital plătește 65,3 milioane dolari pentru franciza McDonald's în România

Grupul american McDonald's a cedat franciza a 66 de restaurante din România, din totalul de 67 deschise la nivel local, firmei malteze Premier Capital, divizie a Hili Ventures, într-o tranzacție de 65,33 milioane dolari (60 milioane euro).

În octombrie anul trecut, McDonald's a început să cumpere restaurantele francizate din România. Cele șapte restaurante francizate pe care gigantul american le avea pe piața locală erau operate de cinci companii (una deținând trei unități de acest tip) și sunt situate în Brașov, Galați, Arad, Bacău și Suceava.

Americanii au reușit, la finalul anului trecut, să bată palma cu patru dintre cei cinci antreprenori: Adrian Daneș, a cărui companie opera cele trei unități din Brașov, Petre Drăgușin (Bacău), Radu Huszar (Arad), Cristina Mocanu (Suceava). Cele șase restaurante au avut, în 2014, afaceri cumulate de 43,6 milioane de lei, un profit de 2,6 milioane de lei și 258 de angajați. 

Unul din cei cinci proprietari ai restaurantelor francizate, Ionuț Gugoașă, a refuzat însă să vândă către McDonald's Corporation afacerea dezvoltată la Galați. Această unitate va raporta, însă, tot către Premier Capital, existând un acord în acest sens, au arătat surse din piață. Ionuț Restaurante, compania deținută de Ionuț Gugoasă, a avut, în 2014, afaceri de 9,8 milioane de lei, un profit de 0,6 milioane de lei și 45 de angajați.

Hili Ventures mai operează în România, într-un joint venture cu grupul VJ Salomone din Malta, un magazin Apple sub brandul iCentre.

Premier Capital operează 10 restaurante în Estonia, 22 în Grecia, 12 în Letonia, 11 în Lituania și 9 în Malta și pe cele 67 din România (dintre care 66 în proprietate).

Din 2008 și până la preluarea operațiunilor din România, Premier Capital a investit peste 65 de milioane de euro în operarea francizelor McDonald's din cele cinci piețe pe care le gestiona.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
premier capital
preluare