O ediție rară a cărții „Harry Potter și Piatra Filosofală”, în valoare de aproximativ 45.000 de euro, a fost furată

O ediție rară a cărții „Harry Potter și Piatra Filosofală”, în valoare de aproximativ 45.000 de euro, a fost furată
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2018

O primă ediție rară a volumului „Harry Potter și Piatra Filosofală”, în valoare de aproximativ 45.000 de euro, s-a numărat printre mai multe cărți rare care au fost furate dintr-un centru din orașul Thetford, aflat în comitatul englez Norfolk, scrie bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cartea „Harry Potter și Piatra Filosofală” se afla într-o cutie roșie personalizată, scrie News.ro.

Potrivit poliției din Norfolk, centrul din Napier Place a fost spart de doi bărbați, în intervalul 23.50 GMT pe 8 ianuarie și 01.30 pe 9 ianuarie.

Între cărțile furate sa numărat și o primă ediție a romanului „The Hobbit”, din 1937, și patru prime ediții „Winnie the Pooh”.

Românii, pe ultimul loc în UE la achizițiile online CITEȘTE ȘI Românii, pe ultimul loc în UE la achizițiile online

Au mai fost furate o primă ediție a cărții „Colour of Magic”, de Terry Pratchett, în valoare de peste 10.100 de euro, și o primă ediție a romanului „The Great Gatsby” din 1925.

Hoții au mai luat un exemplar al cărții „Brief History of Time” din 1983 cu amprenta autorului, profesorul Stephen Hawking, două prime ediții ale cărții „The Gunslinger”, de Stephen King, estimate la peste 2.200 de euro fiecare, precum și un caiet de schițe de la începutul anilor 1800 aparținând unui artist necunoscut.

Autoritățile au rugat dealerii de carte și persoanele angajate în librării să fie vigilenți în cazul în care cărțile furate vor fi oferite spre vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
harry potter
carte