OMC a redus estimarea privind creșterea comerțului global în 2016 cu peste o treime

OMC a redus estimarea privind creșterea comerțului global în 2016 cu peste o treime
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2016

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a redus marți estimarea privind creșterea comerțului global în 2016 cu peste o treime, la 1,7%, reflectând încetinirea din China și scăderea importurilor Statelor Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ritmul revizuit de 1,7%, față de cel de 2,8% anticipat în aprilie, marchează prima oară în ultimii 15 ani când avansul comerțului va fi sub cel al economiei mondiale, respectiv de 80% din acesta, scrie News.ro.

Datele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guverne, afirmă directorul general al OMC, Roberto Azevedo, în raportul privind perspectivele comerțului mondial.

”Trebuie să ne asigurăm că aceste date nu se vor transpune în politici greșite care să înrăutățească situația, nu doar din perspectiva comerțului dar și a creării de locuri de muncii, a creșterii economice și a dezvoltării, care sunt în legătură strânsă cu comerțul deschis”, avertizează șeful OMC.

Datele scot în evidență îngrijorările că, după o lungă perioadă de creștere susținută de globalizare și de comerțul mondial, guvernele vor tot mai mult să protejeze propriile industrii într-o perioadă de dificultăți, în care economiile sunt susținute tot mai mult de consumul intern.

Cu toate că guvernele neagă protecționismul, creșterea comerțului nu o mai depășește pe cea a economiei, așa cum se întâmpla în trecut. Comerțul a crescut de 1,5 ori mai rapid decât PIB-ul global pe termen lung și de două ori mai rapid atunci când globalizarea s-a accelerat în anii ‘90.

Altex își reduce capitalul pentru a acoperi pierderea contabilă reportată din trecut, ce împiedica acordarea de dividende la impozit redus CITEȘTE ȘI Altex își reduce capitalul pentru a acoperi pierderea contabilă reportată din trecut, ce împiedica acordarea de dividende la impozit redus

În acest an, creșterea comerțului va fi sub cea a economiei mondiale și va reprezenta doar 80% din aceasta, pentru prima oară în ultimii 15 ani și a doua oară după 1982, potrivit estimărilor OMC.

Organizația anticipează o creșterea mai lentă a comerțului și în 2017, respectiv un avans de 1,8%-3,1%, față de estimarea de 3,6% din aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
omc
comert global