Oveit deschide cu SeedBlink o rundă de finanțare de tip SAFE

Oveit deschide cu SeedBlink o rundă de finanțare de tip SAFE

Mihai Drăgan, COO și co-fondator Oveit

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Oveit, compania care a adus în România conceptul Live Stream Shopping, prin soluția tehnologică proprie - Streams.live, deschide o rundă de finanțare de tip SAFE pe platforma de equity crowdfunding, SeedBlink.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania își propune să atragă 400.000 de euro de la investitori privați interesați de tehnologie, dar și persoane particulare care dispun de capital.

Investiția curentă de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), pe care compania vizează să o atragă, are un discount de 32% și reprezintă o oportunitate pentru investitorii individuali care pot participa cu tichete de o valoare minimă de 2.500 de euro. Campania de pe SeedBlink demarează pe 21 ianuarie și durează 30 de zile.

Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă CITEȘTE ȘI Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă

”Capitalul ridicat în această rundă de finanțare, singura listare publică până la un eventual IPO, ne va ajuta să susținem creșterea accelerată de până acum și ne va consolida eforturile de atragere a unei investiții de tip Serie A, pe care o preconizăm spre finalul anului, la o valoare estimată între 3 și 5 milioane de dolari”, declară Mihai Drăgan, COO și co-fondator Oveit.

Compania are ca obiectiv extinderea operațiunilor pe piața din Statele Unite, unde activează de 3 ani, în Austin, Texas. Planurile Oveit în următorii 5 ani sunt ca Streams.live, soluția care aduce experiența cumpărăturilor offline în mediul digital, să devină o platformă lider în tehnologie.

Fondatorii au întrevăzut în pandemie un context favorabil pentru creșterea cumpărăturilor live interactive. Cererea a venit cu preponderență dinspre generațiile tinere - Gen Z și Millennials, care preferă o interacțiune directă, personală și interactivă cu brandul atunci când cumpără online, apreciind experiențele aproape la fel de mult ca produsele pe care le cumpără. Este o schimbare a comportamentului de consum la nivel global.

Grupul canadian Couche-Tard renunță la planurile de preluare a Carrefour pe fondul opoziției guvernului francez CITEȘTE ȘI Grupul canadian Couche-Tard renunță la planurile de preluare a Carrefour pe fondul opoziției guvernului francez

”Este cea mai mare schimbare din comerț din ultimii 70 de ani. Amazon are 15 ani de activitate, cineva va fi lider și pe live stream shopping, iar noi vom fi printre ei, cu produsul Streams.Live. Ne bazăm pe o tehnologie stabilă și puternică. Avem în spate experiența solidă și rezultatele internaționale pe global tech cashless payments și punctele de distribuție din toate piețele strategice - SUA, Asia prin Japonia, Europa prin UK și Irlanda, și Africa prin Africa de Sud. Ne plasăm pe segmentul B2B, pe o piață globală de 250 miliarde de dolari în 2020, în creștere estimată până la 1 trilion de dolari în 2023,” continuă Mihai Drăgan.

Piața de Live Stream Shopping este previzionată să ajungă de la 1 miliard de dolari în 2019 la 320 de miliarde de dolari în 2023, doar în Statele Unite, și la 474 de miliarde de dolari în China.

“Finanțarea de pe SeedBlink ne va ajuta să continuăm extinderea la nivel global și să lucrăm în continuare la definirea noii ere experiențiale în comerțul online”, încheie Mihai Drăgan.

Pre-pandemie, Oveit a generat venituri de circa 500.000 de dolari, iar pentru 2023 co-fondatorii previzionează o creștere de peste 11 milioane de dolari. Compania are o evaluare de 7 milioane de dolari.

Cei doi fondatori ai Oveit, Mihai Drăgan și Andrei Ștefan, și-au cules insight-urile care au dus la conturarea soluției Streams.live din businessul anterior, o platformă de retail omnichannel, pe care au vândut-o unei corporații din Germania, dar și din experiențele anterioare. Mihai Drăgan ajută companiile de 17 ani să-și îmbunătățească prezența online și să-și marketeze mai bine produsele, și a înființat prima companie la 25 de ani. Andrei Ștefan are o experiență de 15 ani în conducerea companiilor bazate pe tehnologie din mai multe industrii, lucrând atât cu startup-uri, cât și cu mari corporații.

În 2015 au înființat Oveit. În 2017 au dezvoltat conceptul de cashless payments pentru evenimente și locații. Au început să-și extindă operațiunile la nivel internațional și, în 2019, compania și-a mutat sediul în Austin, Texas. Până în prezent, a strâns finanțări de circa 850.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
oveit
seedblink
live stream shopping