Planurile noului CEO al McDonald’s România, în acest an: 4 noi restaurante și un buget de peste 2 milioane de euro pentru kiosk-uri de comandă

Planurile noului CEO al McDonald’s România, în acest an: 4 noi restaurante și un buget de peste 2 milioane de euro pentru kiosk-uri de comandă
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 21 apr 2021

McDonald’s va deschide, până la finele anului, 4 restaurante în România și va investi peste 2 milioane de euro pentru digitalizarea rețelei. Premier Restaurants România, operatorul celui mai mare lanț cu specific de servire rapidă, se concentrează pe restaurantele complete, cu McDrive și McCafe, investiția într-o astfel de unitate fiind de circa 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prima unitate deschisă în acest an, a 88-a a rețelei, a fost inaugurată în martie la Brașov. Vor urma până la finele anului încă 4 noi restaurante.

„Sunt investiții pe termen lung pentru business-ul nostru și susținute prin diferite oferte și campanii (...) Căutăm pe cât posibil să investim în astfel de restaurante (cu McDrive și McCafe, n.r.), pentru că sunt cele care atrag cea mai mare categorie de clienți datorită experienței complete oferite, dar și pentru că avem un meniu divers”, a declarat pentru Profit.ro Paul Drăgan, directorul general al Premier Restaurants România.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Suplimentar planurilor de extindere, o parte din investiții vor viza digitalizarea restaurantelor deja existente, astfel încât acestea vor fi echipate cu kiosk-uri de comandă și vor permite pregătirea produselor pe loc, pentru fiecare client în parte.

“Obiectivele noastre de business pe termen mediu și lung rămân neschimbate. Vom continua să investim în extinderea rețelei de restaurante, ne dorim să ne apropiem de noi comunități, să fim prezenți în orașe noi și implicit să ne extindem echipa angajând noi colegi”, spune Drăgan.

A apărul topul Legal 500 al caselor de avocatură - ediția 2021. TZA e cea mai bine la clasată la nivel național, Laurențiu, Laurențiu și Asociații e alegerea de top dintre firmele din Transilvania CITEȘTE ȘI A apărul topul Legal 500 al caselor de avocatură - ediția 2021. TZA e cea mai bine la clasată la nivel național, Laurențiu, Laurențiu și Asociații e alegerea de top dintre firmele din Transilvania

Ca întrega industrie a restaurantelor, McDonald’s depinde în mare măsură de contextul economic și social și de măsurile determinate de evoluția pandemiei COVID.

Restricțiile impuse de autorități au impactat business-ul McDonald’s, atât anul trecut, cât și în 2021, astfel că operatorul lanțului s-a axat pe serviciile de livrare și consolidarea activității McDrive.

Compania a continuat însă și planurile de extindere, astfel că a deschis 3 noi restaurante, în București, Brașov și Târgoviște.

De asemenea, McDonald’s a îmbunățit aplicația de mobil și a lansat un program de loialitate.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Potrivit Premier Restaurants, aproape 40% din ingrediente sunt livrate de furnizori locali: pui de la Transavia, ouă de la fermele Toneli, salate de la Eisberg România și majoritatea chiflelor produse în apropierea Bucureștiului, de Lantmännen Unibake.

McDonald’s este liderul pieței locale de restaurante cu livrare rapidă, atât în funcție de vânzări, cât și de dimensiunea rețelei.

Premier Restaurants România are circa 5.000 de angajați și face parte din grupul Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România.

În vara anului trecut, Daniel Boaje a plecat din postul de director general al companiei Premier Restaurants România, după 9 ani de la preluarea funcției și peste 20 de ani în care a fost parte din echipă, plecare anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Postul a fost preluat de Paul Drăgan, atunci Managing  Director la Premier Restaurants Malta.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonalds
extindere