Prima zi pe terase - Mâncărurile preferate și nota de plată

Prima zi pe terase - Mâncărurile preferate și nota de plată
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2020

Cele 9 terase ale grupului City Grill, cel mai mare lanț de restaurante cu capital românesc, au fost ocupate în proporție de 100% luni la prânz, în ziua redeschiderii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

“Printre mâncărurile preferate de bucureșteni, ajunși în restaurante după două luni și jumătate de pauză, s-au numărat ciorba de văcuță, sarmalele cu mămăliguță, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de rață cu varză și papanașii”, spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Pe 1 iunie, Grupul City Grill a redeschis terasele restaurantelor Caru’ cu Bere, Hanu Berarilor Casa Oprea Soare și Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, Restaurant Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, City Grill Primăverii, Buongiorno Primăverii și Buongiorno Victoriei.

FOTO Terase din Centrul Vechi al Capitalei, redeschise imediat după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare. Străduțele au redevenit animate CITEȘTE ȘI FOTO Terase din Centrul Vechi al Capitalei, redeschise imediat după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare. Străduțele au redevenit animate

Redeschiderea teraselor a reprezentant un start încurajator după două luni și jumătate în care au fost închise. Cele 9 terase deschise ieri de City Grill, cel mai mare lanț autohton de restaurante, cu 18 locații în București, au fost ocupate în proporție de 100% ieri la prânz, cu liste suplimentare de așteptare. Și pentru cină au fost rezervări, însă ploile au făcut ca interesul pentru terase să scadă parțial.

"Capacitatea noastră este mult diminuată față de ce reprezintă normalul. Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante", a spus Daniel Mischie.

Cele mai cerute mâncăruri au fost ciorba de văcuță, sarmalele cu mămăliguță, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de rață cu varză și papanașii. La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonada și vinul.

În restaurantele de tip casual dinning, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane.

Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.

Dacă înainte de pandemie locațiile din Centrul Istoric aveau aproape 50% dintre clienți turiști străini sau expați, iar cele de tip casual dinning 20-30%, acum prezența unor clienți străini în restaurante a fost o excepție.

"Faptul că terasele au fost pline ne-a demonstrat că bucureștenii au încredere în măsurile luate de operatorii de restaurante. Prioritatea grupului City Grill este siguranța clientului și a angajatului și, abia în plan secundar, este profitabilitatea", a arătat Daniel Mischie.

Fiecare restaurant al grupului a beneficiat de o investiție între 2.000 și 10.000 de euro în măsuri de protecție - achiziție de măști, mănuși, dezinfectanți, scannere de temperatură pentru angajați, soluții și aparate pentru dezinfectarea bucătăriilor. Suprafețele se dezinfectează la fiecare 30 de minute, mesele se dezinfectează și ele după fiecare client și există măști de unică folosință în toate restaurantele, care le sunt oferite clienților, în cazul în care nu au și sunt nevoiți să intre în interior, la casa de marcat sau la toalete. La intrarea în restaurant există scanner de temperatură. Nu e obligatoriu pentru clienți să facă testul, dar în cazul în care aceștia vor să își verifice temperatura, o pot face.

Grupul City Grill deține 18 restaurante în București sub brandurile City Grill, Buongiorno, Caru’ cu Bere, Pescăruș, Hanu’ lui Manuc, Hanu’ Berarilor și Becker Brau. Grupul a încheiat anul 2019 cu afaceri de 187 de milioane de lei,  în creștere cu 13% față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
city grill
mancare
ciorba de vacuta
rata cu varza