Producătorii de vin înregistrează în decembrie vânzări mai mari cu 50% față de celelalte luni

Producătorii de vin înregistrează în decembrie vânzări mai mari cu 50% față de celelalte luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2016

Producătorii de vin înregistrează în luna decembrie vânzări mai mari cu 50% față de celelalte luni ale anului, a declarat pentru News.ro directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. În această perioadă, românii cumpără mai ales vinuri roșii, spun producătorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Vânzările producătorilor de vin cresc cu 50% în decembrie față de o lună normală. În timp ce în cazul producătorilor mici, care dețin până în 50 de hectare, vânzările cresc chiar și cu 100%”, a spus Gheorghe, pentru News.ro.

Reprezentantul PNVV susține că, deși în luna decembrie clienții sunt interesați mai mult de vinuri roșii, românii consumă cu preponderență vinuri albe.

“De 15 ani profilul consumatorului este același. Românii consumă în proporție de 60% vinuri albe demiseci sau demidulci, 35% vinuri roșii demiseci. În schimb, în ultimii ani a crescut consumul de vin roze de la 3% la 5-7%”, a mai spus Gheorghe.

Primele șase crame din România - Cotnari, Recaș, Jidvei, Tohani, Vinexport sau Vincon - cumulează o cotă de 70% de din totalul pieței de vinuri, potrivit datelor PNVV.

Aceste companii sunt și cele mai profitabile, deorece se bazează pe vânzarea unor cantități cât mai mari.

Un lanț de brutării din SUA a fost criticat după ce a profitat de moartea actriței Carrie Fisher pentru a se promova CITEȘTE ȘI Un lanț de brutării din SUA a fost criticat după ce a profitat de moartea actriței Carrie Fisher pentru a se promova

Anul trecut, compania Cotnari a înregistrat o cifră de afaceri de 117 milioane lei, în creștere cu 5,4% față de 2014.

Tot în 2015, producătorul vinurilor Recaș a obținut afaceri de 100 milioane lei, în creștere cu 11% față de 2014. Compania a înregistrat anul trecut un profit de 21 milioane lei, în creștere cu 22% față de anul precedent.

Afacerile Jidvei au crescut anul trecut cu 29% față de 2014, până la 129 milioane lei, iar profitul a fost de 11,3 milioane lei.

Pe lângă marii jucătorii, în România există un mare număr de crame mici, care mizează mai mult pe calitate și mai puțin pe volum.

PNVV estimează că producția de vin a României a fost în jur de 4 milioane de hectolitri, nivel apropiat de cel din 2015. La nivelul întregii țări sunt circa 180.000 de hectare de teren cultivate cu viță-de-vie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
ovidiu gheorghe.